BIZTONSÁG olvassa el!

Lépjen be biztonsággal!

Kaba csúcsminőségű beléptető eszközök az Eiffel Palace irodaházban

A belváros szívének egyik legelegánsabb irodaháza az Eiffel Palace, amely a XIX. századi eleganciát és a XXI. századi modern építészeti elemeket fantasztikus ízléssel ötvözi. Két világ organikus találkozása, ahol kiemelt hangsúlyt kap a környezettudatos és fenntartható működés. Az átriumban az egykori Zrínyi nyomda patinás pompája találkozik a legmodernebb, legletisztultabb építészeti megoldásokkal – köztük egy csodálatos élő növényfallal.

A Kaba feladata az volt, hogy ebben a különleges környezetben valósítsa meg a fizikai beléptetés biztonságát, úgy, hogy az tökéletesen illeszkedjen az enteriőrbe. A tervezés és kivitelezés kapcsán számos, sokszor talán egymásnak ellentmondó szempontnak kellett maximálisan eleget tenni:

  • Az épület műemlék jellege miatt az esztétikus megjelenés a belsőépítészek számára kiemelten fontos volt.
  • A biztonsági felügyelet szempontjai között a beléptetés biztonsága, a jogosultság ellenőrzése valamint a rendszer rugalmassága, testre szabhatósága és megbízhatósága mindenek felett állt.
  • A 8 szintes belvárosi irodaházban számos világvállalat több száz munkatársa dolgozik, akik számára a kényelem, a gyorsaság elsődleges fontosságú.

Az eltérő szempontokat a Kaba HSB szenzoros gyorskapukkal és beléptető folyosókkal sikerült kiválóan optimalizálni és megvalósítani.

A bejárati átriumban egy 4 folyosós és egy 2 folyosós gyorskapu, lengőajtó és kártyalenyelő került beépítésre.

DSC_0309

A Kaba letisztult stílusával, szálra csiszolt nemesacél kivitelével kiváló megoldásnak bizonyult az esztétikai követelmények szempontjából is. A beléptető eszközök a megrendelő igényeihez és a belső designhoz tökéletesen illeszkedve, egyedileg tervezve és egyedi gyártásban készültek az Eiffel Palace-hoz. Az üveg és a fémfelületek is egyedi, tökéletesen egységes megjelenéssel és eleganciával kerültek az átrium különböző pontjaira.

DSC_0297

A kiépített beléptető rendszer kártyaolvasóinak integrált beépítése is megoldott, ennek köszönhetően semmilyen külső eszköz ráépítése sem bontja meg a belső térben uralkodó egyenes vonalvezetést. Külön érdemes kiemelni az üveg belső lépcsőt, valamint az ahhoz csatlakozó üveg lengőajtó kialakítását, amely tökéletes példája a légies megjelenés és a magas biztonságú beléptetés megvalósításának. Az irodaházban a vendégek vendégkártyával is közlekedhetnek, ezért a kilépési pontokon kártyaelnyelő eszközök kerültek elhelyezésre amelyek anyag- és formavilágukban megegyeznek a beléptető eszközökkel. A kártyaelnyelő eszköz egyben zárja az irodaház fizikai beléptető eszközeinek sorát.

DSC_0293b

Az érintésmentes beléptetési megoldás biztonságos, gyors és kényelmes áthaladást tesz lehetővé. A Kaba beléptető eszközök mellett szóló érv továbbá, hogy a magas áteresztési képesség és a szigorú biztonsági ellenőrzés egyszerre valósulhat meg, és mindez maximális pontossággal és megbízhatósággal párosul.

A gyorskapukba beépített infrarendszer nagy precizitással pásztázza és ellenőrzi az egyszemélyes áthaladást mindkét irányban. A fizikai beléptető eszközök tervezésénél a Kaba előtérbe helyezi a használók (munkatársak, vendégek) személyi biztonságát, ezért az eszközeit kis energiaigénnyel működtetteti, így zárva ki a sérülésveszély lehetőségét.

A fizikai beléptető eszközök mellet az Eiffel Palace irodaház alap zárrendszerének tervezése, kivitelezése, telepítése szintén a Kaba Zrt-hez kapcsolható. A Kaba Zrt a vállalatra, intézményre szabott egyedi főkulcsos és vezérkulcsos rendszerek széles választékával a legkülönlegesebb, legegyedibb biztonsági igényeknek is eleget tud tenni.

Kaba Zrt.
http://hu.kaba.com/
info.hu@kaba.com

TOVÁBBI INFORMÁCIÓÉRT KATTINTSON IDE!