BIZTONSÁG olvassa el!

Biztonságos fizikai beléptetés stílusosan, gyorskapukkal

Hogyan lehet egy építészetileg kiemelten kezelt belső térben a biztonságos beléptetést úgy megvalósítani, hogy az tökéletesen illeszkedjen az enteriőrbe? Hogyan válasszuk ki a megfelelő beléptető eszközt, amely magas biztonságot és zökkenőmentes áthaladást is biztosít?

A korábbi cikkünkben a forgóvillák kiválasztásával és beépítésével foglalkoztunk, de a stílusos és biztonságos beléptetésben kiváló választás a gyorskapu is.

A gyorskapuk a fém és üveg összetevőket ötvözve a modern, letisztult stílusú enteriőrbe éppúgy kiválóan alkalmazhatók, mint a műemlékvédelem alatt álló épületek belső terébe.

A gyorskapuk felépítésüket és működésüket tekintve eltérőek a forgóvilláktól. Az áthaladás gyakorlatilag az eszköz teste által határolt folyosón zajlik, eszköztípustól függően csúszó vagy nyíló ajtószárnyak között. A csúszó ajtószárnyak az engedélyezett áthaladás során az elektronikát is tartalmazó, két oldalon elhelyezkedő eszköztestbe csúsznak be. Ezzel szemben a haladási irányban nyíló ajtószárnyak nagy előnye egyrészt a kis telepítési helyigény, másrészt az ebből adódó légies megjelenés, mivel nincs szükség a teljes ajtószárny szélességével megegyező, azt befoglaló házra.

KABA gyorskapuk

Gyorskapu esetén ugyanúgy lehetőség van LED jelzésre, a kártyaolvasó eszközön való elhelyezésére vagy integrálására, mint a forgóvilla esetén.

Emellett egyedi kialakítás, felületkezelés, színfestés, vagy akár faburkolat elhelyezés is a lehető legváltozatosabb módon megoldható, így tökéletesen illeszthető a kialakított belső térhez.

Nyíló ajtószárnyak esetén lehetőség van a folyosók szélesítésére nagyobb ajtószárny beépítése mellett, így a mozgáskorlátozottak közlekedése és az áruszállítás is megoldható ugyanolyan megjelenésű eszközön keresztül.

Fontos érv, hogy meneküléskor a gyorskapu ajtószárnyai kézzel működtethetőek (kilökhetőek) vagyis ösztönösen kifelé, a menekülési iránnyal megegyezően nyithatók.

Az egyszemélyes áthaladás ellenőrzésére, illetve illetéktelen áthaladás megakadályozására ezen eszközökben a kézvezetőkben elhelyezett infrasor hivatott. Jogosulatlan áthaladás esetén az eszköz erős hangjelzést ad, illetve az ajtószárnyak zárásával megakadályozza azt.

A gyorskapu működése is alacsony energiafelhasználással jár (mint minden Kaba beléptető eszközé), mely egyrészt az épület alacsony üzemeltetési költéségén keresztül hozzájárul a környezetterhelés csökkentéséhez, másrészt az esetleges becsukáskor sem okoz sérülést, a biztonsági követelmények teljesítése mellett.

Magasabb biztonsági szintű épületek, épületrészek esetén két magasabb biztonsági kategóriába sorolt, speciális infrarendszerű eszközcsoport is elérhető.

A Kaba Zrt. biztonságtechnikai területen megszerzett több mint 150 éves tudással, valamint szakmailag felkészült és tapasztalt műszaki szakemberei segítségével rendelkezésre áll az optimális eszköz kiválasztásában, már a tervezés fázisában is!

Kaba Biztonságtechnikai Zrt.
http://hu.kaba.com/ | E-mail: info.hu@kaba.com
Telefon: +36 1 350 1011

 

TOVÁBBI INFORMÁCIÓÉRT KATTINTSON IDE!