HŐSZIGETELÉS olvassa el!

Átlátható minőség

Austrotherm Kft.
www.austrotherm.hu

A vásárló legyen óvatos – ezt már a régi latinok is tudták. A nem megfelelő termék sok bosszúságot tud okozni, és így van ez az építőanyagok területén is.

Minden piacon találhatunk jó és kevésbé jó minőségű árukat – ez így van a zöldségesstandoknál és az építőanyag-kereskedelemben egyaránt. De mindenki szeret spórolni, még akkor is, ha sejtjük, hogy a hosszú távú beruházásoknál ez nem biztos, hogy jó ötlet. No de honnan tudjuk, hogy amiért pénzt adunk, az jó minőségű vagy sem? Az ütődött almát még csak észrevesszük, de nem érthet mindenki minden építőanyaghoz. Érdemes tehát utánajárni, hogy melyik gyártó mennyire tartja fontosnak, hogy egyenletes, jó minőségű termék kerüljön a vevőihez.

Miért kell a minőséget hangsúlyozni?

A legtöbb építőanyag, ami a kereskedésekben beszerezhető, rendelkezik a megfelelő papírokkal. Az persze már más kérdés, hogy a csomagolásba is a jelzett minőségű anyag kerül-e vagy sem. Sok esetben kapnak a vásárlók kifogásolható árut, vagyis a vevők megkárosításával állunk szemben. Bár az ellenőrzés gyakori, a nem megfelelő építési termékek teljes körű kiszűrését nem várhatjuk el a felügyeletet ellátó szervektől (például a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóságtól), mert lehetőségeik szemlátomást korlátozottak. És ez a szelekció magától sem fog megvalósulni. Egyedül a tudatos, igényes vevők tudnák kiszorítani a piacról a nem megfelelő termékeket. Ez viszont nem olyan egyszerű. Kenyeret, tejet nap mint nap veszünk a boltban, és gyorsan ki tudjuk tapasztalni, melyik az, melynek ára és minősége is megfelel nekünk. Építőanyagot viszont nem sokszor vásárolunk életünkben, így személyes tapasztalatunk nincsen egy olyan döntésben, melynek hosszú távú kihatása van. Míg a mobiltelefonok átlagos élettartama 1,5 év, az autóké 13, addig lakóépületeink átlagosan 50-100 évig „élnek”. Ilyen hosszú időn keresztül okozhat tehát kárt, ha nem megfelelő építőanyagot választottunk.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Minőségi hőszigetelő anyagok

Mi az az átlátható minőség?

Az előbb elmondott problémára az olyan márkás cégnek, mint az Austrotherm Kft., csak az lehet a válasza, hogy megmutatja, mennyire jó az a termék, amit előállít. A minőség elsősorban a szolgáltatásban és a termékek megfelelő műszaki paramétereiben rejlik. Minőségi termék csak úgy képzelhető el, ha ezeket a paramétereket folyamatosan ellenőrzik, és így biztosítják, hogy a nem megfelelő termék ne jusson el a felhasználóhoz. Ennek érdekében az Austrotherm győri, gyöngyösi és szekszárdi gyáraiban egyformán jól felszerelt laborban vizsgálják folyamatosan a gyártott termékeket. A három gyári minőségellenőrző labor egyébként egyedülálló a hazai hőszigetelőanyag-gyártásban.

1

Nyomószilárdsági vizsgálat Győrben

3_400

Hővezetési tényező mérés Gyöngyösön

De nem elég minőséget gyártani, azt fel is kell mutatni. Az “Átlátható minőség” kampánnyal az Austrotherm Kft. most betekintést nyújt termékeinek belső vizsgálati jegyzőkönyveibe. Egy hőszigetelő anyag egyik legfontosabb tulajdonsága a hőszigetelő képesség, amit a hővezetési tényező mutat meg. Minél alacsonyabb ez a szám, annál jobban szigetel az anyag, annál kevesebb energia megy majd veszendőbe. Ha a termék hővezetési tényezője nem éri el a kívánt értéket, úgy a vevő évtizedeken keresztül fog többet fizetni fűtésre, mint ahogy eltervezte – és ezzel a gyenge minőségű termékeknél sajnos számolni kell. Az Austrotherm homlokzati hőszigetelő lemezek hővezetési tényezőjét hetente szúrópróbaszerűen vizsgálják mind a három gyárban. Mostantól ezek a mérési jegyzőkönyveket mindenki számára elérhetőek lesznek az interneten. Az eredmények értelmezéséhez rövid magyarázatot is kap az olvasó, hogy a szakmában járatlan érdeklődő is tudja az adatokat értelmezni.

Jó épületeket csak minőségi építőanyagokból lehet létrehozni, mert az alacsony árakat már rég elfelejtettük, mikor még mindig küzdünk a rossz minőség okozta problémákkal. Az Austrotherm Kft. által gyártott minőséget mostantól mindenki személyesen ellenőrizheti ezen az oldalon.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓÉRT KATTINTSON IDE!