TARTÓSZERKEZET

Rögzítéstechnika – HALFEN GmbH

Halfen Cast in Channels HTA – Halfensínek

Bebetonozható Halfensínek, Halfencsarvarok és egyéb tartozékok
A bebetonozott Halfensínek kiváló alapot nyújtanak a szerelést megkönnyítő és állítható rögzítésekhez. A körben elhelyezett habtöltet és a feltöltőcsík a beton hézagba jutását akadályozza. A Halfensínekre csavarozással szabadon választható csatlakozó szerkezetek rögzíthetőek, mint pl.:

  • vasbetonhomlokzatok
  • előregyártott elemek
  • ellátó vezetékek
  • burkoló falazatok
Dynagrip channels HZA DYNAGRIP Halfensínek

Az újonnan kifejlesztett DYNAGRIP Halfensíneket olyan alkalmazásokra alakították ki, melyeknél sínhosszirányban is nagy terhek felvételére van szükség. Ezek a nagyteljesítményű profilok akár 3 kN-os dinamikus terhelést is képesek felvenni. A közvetlen teherfelvételt speciális fogazat garantálja. Ezzel a megoldással az elcsúszás veszélye kizárt. A DYNAGRIP Halfensínek teljes körűen megfelelnek a felvonó vezetősín rögzítésekkel szemben támasztott követelményeknek, vagyis háromdimenziós teherfelvételt tesznek lehetővé jelentős dinamikus terheléskomponensekkel. A sínek ideálisan alkalmazhatóak függőleges beépítésekhez is, mint például olyan betonpilléreknél, ahol a terhelés a sín hosszirányában hat.

Balustrade fixing HALFEN korlátrögzítés

Az egyszerűen bebetonozható HGB Halfensínek és a nagyszilárdságú Halfencsavarok – a betonacélból készült zömített csapfejjel ellátott speciális visszahorgonyzások segítségével – korlátoszlopok 10 cm-nél vastagabb födémszéleken történő biztonságos és statikai szempontból kifogástalan rögzítését teszik lehetővé.

Brick tie channels HMS – falcsatlakozó sínek

A HALFEN falcsatlakoztató rendszer egy racionális és a gyakorlatban bevált rögzítési rendszer, mely az ML típusú HALFEN falcsatlakoztató horgonyok segítségével falazatok, vázkitöltések, válaszfalak és (légréteggel ill. hőszigeteléssel vagy anélkül készült) homlokzati burkoló falak, betonfalakhoz és betonpillérekhez vagy acél- és faszerkezetekhez való csatlakoztatására szolgál. A bekötő horgonyok a sínekben elcsúsztathatóak, így gyakorlatilag elkerülhető a falazatban a süllyedési repedések keletkezése. A kihajtható horgonyfülek akár a zsaluzat túlságosan korai kibontása esetén is kiváló védelmet nyújtanak a csatlakozó sínek kiszakadása ellen.

Cast In Channels HTU-sínek

Kereszttartókba vagy pillérekbe betonozott HTU-sínek önmetsző csavarokkal, fúrócsavarokkal vagy állító csapszegekkel ideális megoldást nyújtanak trapézlemezek rögzítéséhez. A teherfelvétel kereszt- és hosszirányban is biztosított.

Corner guards HKW – élvédő szögprofil

Parkolóházakban, villástargonca forgalmat bonyolító gyártócsarnokban és más hasonló épületekben az élvédő szögprofil kiválóan védi a betonfalak és betonpillérek sarkait és éleit. Az élzáró szögprofilok tűzihorganyzással bevont változatban és U-alakú betonacélból készült hátoldali lehorgonyzással ellátott nemesacél kivitelben is rendelhetőek.

T-FIXX and bolt anchors DEMU rögzítő hüvelyek

A HALFEN-nél elérhető DEMU rögzítő hüvelyek különböző szerkezetek betonban történő tartós, biztonságos rögzítésére lettek kifejlesztve. A különböző horgony méretek (max. M42-es menet), felületkezelések és anyagminőségek (galvánhorganyzás, tűzihorganyzás illetve nemesacél) változatos termékskálát biztosítanak.

Bolt anchors HALFEN fejes-csapszeges lehorgonyzás

A fejes-csapszegeket többek között horgonylemezek előállításához alkalmazzák. Ezekre a horgonylemezekre pillérek, gerendák, konzolok vagy más acélelemek hegeszthetőek. A húzó-, ferde húzó- és nyíróerők így a betonba vezetődnek. A fejes-csapszegeket acéllemezekre hegesztik, majd az így kapott horgonylemezeket a beton felületének síkjában bebetonozzák.

 

TOVÁBBI INFORMÁCIÓÉRT KATTINTSON IDE!