FŰTÉS | MELEGVÍZ | KLÍMA | SZELLŐZÉS KÖRNYEZETVÉDELEM olvassa el!

Greenway® Neo növényi bázisú közvetítőközegek épületgépészeti alkalmazásokhoz

Climalife Kft.
www.climalife.dehon.com

Greenway

A több, mint 30 éve a közvetítőközegek formulázásának szakértőjeként számon tartott Climalife szilárdan elkötelezte magát a növényi eredetű megoldások mellett. Célja műszakilag megbízható és hatékony alternatíva biztosítása a petrolkémiai monopropilén-glikolokkal szemben. Ezért kutatási és fejlesztési részlege új formulát fejlesztett ki és szabadalmaztatott: megszületett a Greenway® Neo a hűtés- és klímatechnikai, hőszivattyús, központi fűtési, napenergiás és sprinkler alkalmazások számára.

Hosszú élettartamú, szerves korróziógátló inhibitorok

A Greenway® Neo formula mentes a 2008/09/15-i 2005/58/EK európai irányelv által a 2. (mérgező) kategóriába sorolt bóraxtól, és a Climalife kutatási és fejlesztési részlege által kifejlesztett, hosszú élettartamú, szerves korróziógátló inhibitorokat tartalmaz. Ezek a szerves inhibitorok kizárólag a korróziónak kitett felületeken tapadnak meg és képeznek molekuláris filmréteget. A hőátadás így optimális marad, szemben a vastag filmréteget alkotó hagyományos ásványi inhibitorok alkalmazásával. Ezek az inhibitorok nem lépnek kémiai reakcióba, az idő múlásával nem bomlanak le, és hosszantartó védelmet nyújtanak a korrózióval szemben.

Greenway

Antimikrobiális védelem, amely megakadályozza a baktériumok elterjedését

Az ISO 11930 nemzetközi szabványnak megfelelően a Greenway® Neo bakteriosztatikus. Ez az antimikrobiális védelem megakadályozza a baktériumok elterjedését a hőtechnikai berendezésekben. Megakadályozza a penészesedést, a gombák, algák megtelepedését, amelyek befolyásolják a rendszerben az áramlást és a hőcserét.

Az ökológiai lábnyom minimálisra csökkentése

A Greenway® Neo Solar ökológiai lábnyoma CO2 kibocsátás és energiafelhasználás terén 40%-kal alacsonyabb a hagyományos monopropilén-glikol bázisú (olajipari alapanyagú) közvetítőközegekéhez képest.

Greenway

A Climalife elnyerte a környezettudatossági nagydíjat

Az épületszerkezetek és az épületek energiahatékonyságának témakörében, a BATIMAT keretében 2013 novemberében rendezett Interclima+Elec kiállításon a Climalife Greenway® Neo Solar -30°C közvetítőközege elnyerte a környezettudatossági nagydíjat a megújuló energiát használó rendszerekbe szánt innovációk versenyében.

Letölthető ismertető

Greenway_prosi

TOVÁBBI INFORMÁCIÓKÉRT KATTINTSON IDE