olvassa el!

Tartós vízszigetelés gyorsan, ellenőrizhető minőségben – új Murexin 1 KS Folyékonyfólia

Murexin Kft.
www.murexin.hu

A vízszigetelés fontossága fürdőszobában, tusolóban igényes kivitelezés során ma már nem kérdés. Ahhoz, hogy a felületre kerülő víz hosszú távon se károsítsa az épület szerkezetét, a megfelelően előkészített alapfelületeket (pl. mész-cement, cementbázisú alapfelületeket) el kell látni kenhető vízszigetelő anyagokkal. Ehhez a feladathoz a Murexin megbízható, tartós, bevizsgált és európai szabványoknak megfelelő, felhasználásra kész, egykomponensű, oldószermentes, nem vízáteresztő, tartósan elasztikus, hézag- és varratmentes vízszigetelő anyagot ajánl.

Új minőség

Az új Murexin 1 KS Folyékonyfólia rendkívül kiadós és biztosan tart. Az anyagszükséglet változása miatt a négyzetméterre vetített anyagköltség is kedvezőbb lehet a korábbi 1 KS Folyékonyfóliához képest. Anyagszükséglet: 0,8 kg / m2 / 2 réteg (0,5 mm vastagságban); 1,5 kg / m2 / 2 réteg (1,0 mm vastagságban)

A Murexin 1 KS Folyékonyfólia kizárólag beltérben alkalmazható, közvetlenül a kerámia burkolatok alatt (pl. zuhanyzókban, tusolókban, fürdőszobákban) nyomás nélkül lefolyó víz ellen a rendszerkiegészítő termékekkel (pl. Murexin hajlaterősítő szalagok, Murexin hajlaterősítő szalag külső és belső sarkok, Murexin szigetelőmandzsetták) együtt. Megfelel az EN 14891 – DM és az ÖNORM B 3407 W1 – W4 szabványoknak, valamint a ZDB előírása szerinti A0 nedvességterhelési osztálynak és az A igénybevételi osztálynak.

Új Muirexin 1KS Folyékonyfólia Feldolgozás

Murexin 1KS Folyékonyfólia sárga és kék színben is elérhető. A Murexin 1KS Folyékonyfóliát közvetlenül a vödörből mindig két egymástól független munkafolyamatban, hiánytalanul, egyenletes rétegvastagságban a teljes felületre kell felhordani. Használhatunk csak sárga vagy csak kék anyagot is, de a két különböző színű (kék és sárga) 1KS Folyékonyfólia felhasználásával lehetőség van a két réteg utólagos felvitelének igazolására, visszaellenőrzésére is.

Annak érdekében, hogy a szigetelés tulajdonságai megfelelőek legyenek, figyelni kell, hogy a két rétegben felhordott 1KS Folyékonyfólia rétegvastagsága 0,5 mm-nél vékonyabb ne legyen.

A fal- és padlócsatlakozásoknál, illetve a csőáttöréseknél és a lefolyónál szükséges a Murexin vízszigetelő rendszerkiegészítőket elhelyezni.

A tartós vízszigetelés érdekében a rendszerkiegészítő termékek a következők

  • Murexin DB 70 Hajlaterősítő szalag
  • Murexin DB 70 Hajlaterősítő szalag külső és belső sarok
  • Murexin DBS 50 Öntapadó hajlaterősítő szalag
  • Murexin DZ 35 és DZ 70 Szigetelőmandzsetta
  • Murexin AE 35 Szigetelőmandzsetta (Gully)

Gyorsaság

Az első réteg Murexin 1 KS Folyékonyfólia felhordása után kb. 15 perccel lehet a második réteget felhordani, majd 3 óra után burkolható C2 minősítésű Murexin ragasztóval, így akár 1 nappal is lerövidülhet a munkafolyamat.

Ellenőrizhetőség

  • A kivitelező reklamáció esetén bizonyítani tudja, hogy a megfelelő mennyiségű anyagot két rétegben felhordta a felületre.
  • A műszaki ellenőr, felelős műszaki vezető, projektfelelős számára utólagosan is egyszerűen ellenőrizhető, hogy a Murexin 1 KS Folyékonyfólia felhordása a kivitelező által az előírtaknak megfelelő rétegvastagságban történt.
  • A megrendelő számára is biztonságot ad, ha az 1 KS Folyékonyfólia sárga és kék színben kerül felhasználásra.
  • Amennyiben a visszaellenőrizhetőség szempont, először a kék, utána a sárga színű Murexin 1KS Folyékonyfóliát kell felvinni.

Szabványosság

Az 1 KS Folyékonyfólia megfelel az EN 14891 – DM* és az ÖNORM B 3407 W1 – W4**  szabványoknak, valamint a ZDB előírása szerinti A0 nedvességterhelési osztálynak és az A igénybevételi osztálynak***.

 * EN 14891 – Folyékonyan felhordott vízzáró termékek ragasztott kerámiai burkolatok alá. Követelmények, vizsgálati módszerek,megfelelőségértékelés, csoportosítás és megjelölés

 ** ÖNORM B 3407  – Planung und Ausführung von Fliesen-, Platten- und Mosaiklegearbeiten

 *** ZDB Merkblatt  – Abdichtung in Verbund mit Fliesen und Platten -Bauaufsichtlich nicht geregelter Bereich und Bauaufsichtlich geregelter Bereich

TOVÁBBI INFORMÁCIÓÉRT KATTINTSON IDE!