olvassa el!

A környezetbarát szigetelés

URSA Salgótarján Zrt.
https://www.ursa.hu/

URSA BionicMire vágynak a lakóépületek építtetői, használói? Komfortra, energiamegtakarításra, kiváló beltéri levegőminőségre, tartós és környezetbarát megoldásokra.

Az URSA vállalat elkötelezett a környezetvédelem és a fenntarthatóság irányában, ezért folyamatosan dolgozik termékei minőségének egyre magasabb szintre emelésén. Nem vitás, hogy elsődleges cél az épületek kiemelkedő színvonalú hő- és hangszigetelésén felül a minél nagyobb energiamegtakarítás elérése. Az URSA szakembereinek szeme előtt ezen célok halmaza lebegett, amikor az ásványgyapot portfólió megújításán dolgoztak.

A még az eddiginél is környezetbarátabb és fenntarthatóbb termékek BiOnic néven kerülnek Magyarországon is kereskedelmi forgalomba 2017-ben. A BiOnic egy mozaikszó, biológiailag és műszakilag is prémium teljesítményt takar.

Az új generációs URSA TERRA BiOnic és URSA GLASSWOOL BiOnic ásványgyapotok speciális teljesítményüknek köszönhetően számos nemzetközi díjat is elnyertek. Kiváló hő- és hangszigetelő teljesítményükkel, valamint magas szintű tűzállóságukkal megfelelnek a legmagasabb szintű építőipari követelményeknek és a háztulajdonosok elvárásainak is. Azon felül, hogy rövid és hosszú távon is jelentős mennyiségű energia takarítható meg velük, garantálnak egyfajta környezettudatos választást is, amely egyre több háztulajdonos számára kap kiemelt szerepet a döntésben.

Minden lakó azt kívánja, hogy otthona optimális szigetelési teljesítményt nyújtson, ehhez azonban a vágyaknál több kell. Elengedhetetlenül szükséges, hogy a teljes épületet felületfolytonosan és megszakítatlanul körbeszigeteljük pincepadlótól egészen a magastetőig. Így garantálható, hogy a téli fűtési idényben a hőveszteség a lehető legminimálisabb legyen, illetve hogy nyáron, amikor működtetjük a légkondicionáló berendezéseket, nehogy kiszökjön a hőn áhított hűs levegő a házból. A szigetelés helyétől függően nyilvánvalóan különböző minőségű és teljesítményű hőszigetelő anyagokra van szükség: ásványgyapot szigetelésekből és extrudált polisztirol szigetelésekből lehet az alkalmazási területek függvényében válogatni.

URSA BionicA zöldesbarna és a sárga URSA ásványgyapot szigetelések kiválóan alkalmazhatók mindenféle magastető szerkezeti rétegrend kialakításban, legyen az akár egyszerű szarufa alatti vagy fölötti szigetelés, speciális rétegrendű XPS-bakos „URSA tető”, vagy éppen kívülről történő tetőfelújítás. Fontos tudni, hogy akkor lesz tökéletes a szigetelő hatás, ha a teljes szarufamagasságot kitöltjük ásványgyapot szigeteléssel és nem hagyunk hőszigetelési légrést. Ilyen esetben viszont mindig páraáteresztő tetőfóliát kell beépíteni a tetőfedő anyag alá, felületfolytonosan és légtömören, és a fedési átszellőztetett légrésről sem szabad elfeledkezni!

Ismeretes, hogy ha a tetőteret nem építjük be, akkor a padlásfödémet kell szigetelni, hiszen itt akár 30% hő is kiszökhet, akkor pedig már vérzik nemcsak a szívünk, de a pénztárcánk is.

A kiváló hangelnyelő és magas rugalmasságú URSA ásványgyapotok a szimpla és a dupla vázkialakítású szerelt gipszkarton válaszfalszerkezetekben is kitűnő akusztikai szigetelést biztosítanak hosszú távra, amennyiben a bordaközt teljes szélességében kitöltik a szigetelőanyaggal.

A TERRA termékekkel egyszerre valósul meg a hosszú távon komfortos épület, valamint az energiatakarékosság is. Az ár-érték arányt tekintve is optimális szigetelőanyag valóra váltja mind a tervezők és kivitelezők épületenergetikai, mind a lakók kényelmes otthonnal kapcsolatos álmait.

Az URSA BiOnic pecséttel fémjelzett termékek bevezetése az URSA vállalat ígérete, környezetbarát garanciája a jelenkor és a jövő nemzedéke számára. Szigetelés egy jobb jövőért.

URSA Salgótarján Zrt.
www.ursa.hu


TOVÁBBI INFORMÁCIÓÉRT KATTINTSON IDE!