HŐSZIGETELÉS olvassa el!

Ezentúl akár 280 mm vastag RAVATHERM XPS hőszigetelő termékeket is vásárolhat!

Ravatherm Hungary Kft.
http://ravatherm.com/hu/

Ravatherm

Az egyre szigorodó hőtechnikai követelményeknek eleget téve egyre nagyobb az igény a 20 centiméternél is vastagabb hőszigetelő anyagokra, ezért a RAVATHERM Hungary Kft. ezentúl 22, 24, 26 és 28 cm vastag zártcellás polisztirolhab hőszigetelést is gyárt.

RavathermA RAVATHERM Hungary Kft. tavaly sikeresen gyártott 20 cm vastagságú hőszigetelő lemezeket is (http://ravatherm.com/hu/hirek/uj-termekek/), immáron pedig folytatja termékpalettája bővítését. Az új termékek az eddig megszokott kimagasló minőséget nyújtják, megőrizve ennek a hőszigetelő anyagnak a kiváló tulajdonságait. Ilyen például a hővezetési tényező (lambda), amely 80 mm-től egységesen 0,035 W/mK értékű, kisebb vastagságok esetén pedig 0,033 W/mK. A jó hőszigetelő képesség mellett a RAVATHERM XPS ellenáll a nagy terheléseknek és vízálló is. Ezek a tulajdonságok alkalmassá teszik arra, hogy, alkalmazható legyen még az olyan speciális igénybevételű helyeken is, mint a pince, padló, lábazat, födémek, lapostetők, ezzel jelentős energia- és költségmegtakarítást kínálva a felhasználónak. Ezek a nagy vastagságú hőszigetelő táblák különleges hegesztési eljárással készülnek, amivel megmaradnak az anyag homogén anyagszerkezeti tulajdonságai és a többrétegű technológiának köszönhetően a teljes vastagsági tartományban kiváló marad az XPS hővezetési tényezője.

Mit jelent ez a gyakorlatban?

A 28 cm vastag RAVATHERM XPS 300 SL hővezetési ellenállása (R) 8,00 m2K/W, amit ha egy hagyományos B30-as (U=1,57 W/m2K) falazott szerkezetre felraknánk, a hőátbocsátási tényezője U=0,116 W/m2K értékre csökkenne le, ami így akár egy passzívház falazata is lehetne.

Ám ennél még jellemzőbb egy lapostetős alkalmazás, ahol egy meglévő vasbeton födém hőátbocsátási tényezőjét hasonló nagyságrenddel lehet javítani, azaz födémmezőben könnyedén elérhető az U = 0,12 W/m2K hőátbocsátási tényező.

A hőszigetelés hőhídmentes kapcsolatát ilyen nagy vastagság esetén is a lépcsős élképzés biztosítja, az érdesített felületű táblák pedig a könnyű megmunkálhatóság és illeszthetőség érdekében egyenes élképzésűek.
A RAVATHERM XPS nagyvastagságú hőszigeteléseket ajánljuk minden újépítésű épület – passzívházak, alacsony energiafelhasználású épületek – hőszigetelésére, illetve felújítás során utólagos beépítésre.
Az új termékekről további információt a RAVATHERM Hungary Kft. szakemberei és honlapja biztosít.


TOVÁBBI INFORMÁCIÓÉRT KATTINTSON IDE!