olvassa el!

Világszínvonalú technológiai és logisztikai fejlesztések a Leier üzemeiben

Leier Hungária Kft.
www.leier.hu

7 milliárd forint értékű beruházás a Leier üzemeiben

A Leier Hungária Kft., a győri székhelyű építőanyag-gyártó, 2014. januárja óta a magyar kormány stratégiai partnere, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) székhelyén 2017. július 28-án jelentős beruházásokról tartott sajtótájékoztatót. Az eseményen a kormány képviseletében Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter mondott beszédet, a Leier Hungária Kft. részéről pedig Komlós Andor ügyvezető és Matthias Ebner, tulajdonosi képviselő nyilatkozott.

A Leier cégcsoport alapítója, Michael Leier már 33 évvel ezelőtt is a magyar emberekben és Magyarországban látta a fejlődés lehetőségét, amikor elindította első magyar építőanyag gyártó üzemét. A kihívások száma pedig azóta sem csökkent! A Leier védjegye, hogy nehéz helyzetekben is mer nagyot lépni. A gazdasági válság idején termékfejlesztésbe kezdett, most pedig nagyszabású beruházásokról és több mint száz új magyar munkahely megteremtéséről döntött. „Azt szeretnénk, hogy a jól képzett magyar munkaerő itthon is tudjon boldogulni. Ehhez viszont az kell, hogy a gazdasági környezet hosszú távon kiszámítható és támogató legyen. Az új lakások jelenlegi 5%-os áfakulcsát 2020-tól még további legalább 10 évre javasoljuk meghosszabbítani, hiszen az építőiparban dolgozó közel 300.000 ember nem 2-3 évre, hanem évtizedekre szeretne tervezni” – mondta el Komlós Andor, a Leier Hungária Kft. ügyvezetője.

A most bejelentett, összesen 7 milliárd Ft értékű beruházás a termékek minőségének és a dolgozók munkakörülményeinek további javulását eredményezi. A gyártás modernizálása mellett a beruházás az egyre fejlettebb építőanyagok gyártására irányul. Ezért a legnagyobb fejlesztés a jánossomorjai üzemre koncentrálódik, ahol az előregyártott fal- és födémelemek, valamint egy sor olyan betonelem gyártása történik, amelyek az építkezésekre kiszállítva könnyedén beépíthetők, s melyek ennek köszönhetően jelentős mennyiségben exportálhatók Ausztriába is. Ezekkel az elemekkel hatékonyan kiválthatók a mostanra már elavulttá vált lassú és munkaerőigényes helyszíni építési technikák. A Leier Magyarországon a 25 milliárdos éves forgalom, az ezer fős munkavállalói létszám és a milliárdos fejlesztések ellenére is egy hagyományos családi vállalkozás marad. Bizonyítja ezt az is, hogy Leier úr unokái a tulajdonosi feladatokból egyre nagyobb részt vállalnak, mindemellett pedig kiválóan megtanultak magyarul.


TOVÁBBI INFORMÁCIÓÉRT KATTINTSON IDE!