BELTÉR olvassa el!

A nyáregyházi Napsugár óvoda csoportos foglalkoztató termének akusztikai felújítása

Knauf Insulation Kft.
http://www.knaufinsulation.hu

Oktatási intézmények rengetegszer találkoznak azzal a problémával, hogy a termek akusztikai tulajdonságai rendkívül rosszak. Ezalatt érhetjük a beszédérthetőséget, a hangtisztasági fokot, valamint az utózengési időt (a visszhangosság mértékét) is, melyek alacsony értékei rendkívül zavaróak lehetnek az épületet használók számára. Az óvodai pedagógus és az óvodás gyerek között a kommunikációt nagyban nehezíti, ha rossz akusztikai körülmények miatt nem értik jól egymás szavát. Ennek ellensúlyozására egyre hangosabban beszélnek, nő a termekben az átlagos hangnyomásszint. Az állandó zaj és koncentrált figyelem 1-2 óra után fáradtságot okoz, ez rossz hatással van közérzetre, továbbá csökkenti a munkavégzés hatásfokát.

A hasonó problémák elkerülésére a Knauf Insulation Kft. felajánlotta a nyáregyházi ÖKO OVI-nak, hogy az óvoda csoportos foglalkoztató termében az oldalfalakra és a mennyezetre jó minőségű és jó mechanikai tulajdonságú hangelnyelő burkolatot szerel föl, akusztikai tervezés alapján.

A Tektalan 037/2 termék tökéletesen alkalmasnak bizonyult a célra. A 75 mm vastagságú kőzetgyapot maggal ellátott fagyapot rendkívül jó hangelnyelési értékekkel rendelkezik, így tökéletes volt erre a felhasználásra. A táblákat műanyag TERMOFIX CF 8/115-ös beütőszeges dübellel rögzítették a falakon valamint a mennyezeten. Az élképzéssel készült fagyapot fehér színű gyári festést kapott, ami igazán esztétikussá és egyedivé változtatta a foglalkoztató terem hangulatát.

A megfelelő mennyiségű hangelnyelő burkolat beépítése után a mérési eredmények azt mutatják, hogy a javítással a terem tökéletesen alkalmas lett a csoportos foglalkozások megtartására.


TOVÁBBI INFORMÁCIÓÉRT KATTINTSON IDE!