FAL | HOMLOKZAT olvassa el!

Porotherm 12 N+F válaszfaltégla újra a Wienerberger termékkínálatában

Wienerberger Téglaipari Zrt.
www.wienerberger.hu

Porotherm 12 N+F válaszfaltéglaA megnövekedett igény miatt a Wienerberger újra bevezette a magyar piacra a Porotherm 12 N+F és a Porotherm 12 N+F Profi válaszfaltégláját. Utóbbi az évről-évre növekvő népszerűségű csiszolt téglák közé tartozik.

A vastagabb válaszfalra való igény egyaránt felmerült a közösségi, ipari és a magáncélú épületek tervezéskor – hiszen a termék alkalmazása jelentős előnyöket hordoz ezen felhasználási területek számára. A vastagabb válaszfaltéglából stabilabb, állékonyabb elválasztó falazat építhető olyan épületeknél is, ahol nagy a belmagasság.

Modern családi házaknál több a gépészeti vezeték, melyek számára több horony kialakítása szükséges, ezért előnyös a vastagabb válaszfal. Mivel a termék a 10-es válaszfalnál csak két centiméterrel vastagabb, a lakótérből csak csekély területet vesz el.

A 12-es tégla jobb hanggátló képességgel rendelkezik, amely teljesítménye főként lakóingatlanok esetén érvényesül.

A kivitelezők számára jelentős előny, akár nagyberuházás, akár családi ház épül, hogy a Porotherm 12 N+F válaszfal termék nemcsak hagyományos, hanem Profi falazási technológiával is építhető, tehát síkracsiszolt minőségben is gyártják. A Profi falazási technológia azt jelenti, hogy a téglák közötti vízszintes kötést vékony rétegű habarcs vagy Dryfix extra ragasztóhab biztosítja. A technológia jóvoltából a falazás gyorsabb, kevesebb segédmunkát igényel. Az építési helyszín tisztább, rendezettebb, a falazáshoz kevesebb vizet kell felhasználni, így kevesebb építési nedvesség jut a falszerkezetbe. Ráadásul az alacsonyabb vízfelhasználás környezetbarát is. A Profi technológiával épített fal kivitelezésekor kevesebb a hibalehetőség, az első sort kell pontosan elkészíteni. Profi falazat építéséhez, az első sor lerakásához a Wienerberger építés helyszíni szaktanácsadást biztosít.

Új Wienerberger kiadványok építészeknek

A Wienerberger 2017. szeptember elsejétől érvényes új, frissített műszaki tartalmú Alkalmazási és tervezési útmutatóval segíti az építésztervezők, kivitelezők munkáját. Szintén szeptemberben jelent meg egy új kiadvány „Tűzvédelem téglával, egyszerűen” címmel. Mindkét kiadvány pdf formátumban letölthető a www.wienerberger.hu weboldalról, illetve nyomtatott formában postacím megadásával az info@wienerberger.hu e-mail címen ingyenesen igényelhető.


TOVÁBBI INFORMÁCIÓÉRT KATTINTSON IDE!