HŐSZIGETELÉS olvassa el!

Üveggyapot termékcsalád a Knauf Insulation-től ECOSE® kötéstechnológiával

Knauf Insulation Kft.
http://www.knaufinsulation.hu

Naturoll

Az üveggyapot a világon a leggyakrabban használt szigeteléstípus. A rugalmas üvegszálak és kötőanyaguk alkotta, kis sűrűségű anyag kiváló hő- és hangszigetelésével, A1-es (nem éghető) tűzvédelmi besorolásával, valamint az épületszellőzést segítő jó páraáteresztő képességével messze túlszárnyalja a többi hagyományos szigetelést. Költsége 2-3 év alatt megtérül, amely a teljes beruházáson belül egyedülálló megtérülést jelent.

Természetesen nem mindegy, hogy az üveggyapot milyen kötőanyagot tartalmaz. Számos gyártó még napjainkban is formaldehidet használ az üveggyapot szálak ragasztásához. Ez az anyag kőolajszármazék, mely a lakás levegőjébe bejutva jelentősen rontja annak minőségét. Irritálhatja a légutakat, gyulladást okozhat, ronthatja a tüdőfunkciót, fejfájást, hányingert, orrvérzést idézhet elő, allergiás hatást és érzékenységet válthat ki. Számos esetben a lakók nem is sejtik, hogy tüneteiket a lakás szigetelése okozza.

Ezt a problémát orvosolva, a Knauf Insulation 5 éven át tartó kutatási – fejlesztési munkájának eredményeként született meg a szabadalmaztatott ECOSE® Technology, melyet a gyártó számos termékében – így üveggyapot szigetelőanyagaiban is – alkalmaz. A forradalmian új, bioalapú kötőanyag gyártásához nem használ kőolaj alapanyagú vegyipari anyagokat, fenol-formaldehidet vagy akrilt. A hagyományos üveggyapothoz hasonlítva az így gyártott szigetelőanyag nem csupán hozzájárul az épületek fenntarthatóságához, de javítja azok belső levegőjének minőségét, alkalmazásával teljes mértékben elkerülhető, hogy veszélyes anyag kerüljön a lakásba.

Az új, egyedülálló ECOSE® kötéstechnológiával gyártott szigetelést a belső levegő minőségének megőrzésére vonatkozó, az illékony szerves vegyületek kibocsátásáról szóló szabályozás alapján kiváló anyagnak minősítették. A Knauf Insulation évekkel ezelőtt a világon elsőként szerezte meg ezzel az Eurofins Indoor Air Comfort Gold Standard tanúsítványt.

A Knauf Insulation környezetbarát ásványgyapot:

  • Felhasználóbarát: puhább tapintású és szagtalan;
  • Természetes barna szín a sárga helyett, hisz nem tartalmaz mesterséges színezőanyagokat;
  • Új, bioalapú technológia felhasználásával készül;
  • Kiváló hő- és hangszigetelő, nem éghető;
  • Eurofins Gold Award for Indoor Air Quality;
  • Többszörösen megtérülő;
  • Jó energiatakarékossági befektetés

TOVÁBBI INFORMÁCIÓÉRT KATTINTSON IDE!