olvassa el!

Design burkolatok ragasztása

Murexin Kft.
www.murexin.hu

Egyre többször találkozunk kiállítótermekben, üzletekben, lakásokban, éttermekben olyan melegburkolatokkal, melyekről első benyomásra azt hinnénk, hogy kerámia- vagy természetes kőburkolat, illetve parketta. Nem létezik olyan felület, amelyet ne lehetne tökéletesen utánozni a design-vinil burkolatokkal.

Murexin - Design burkolatok ragasztásaA design-vinil burkolatokat a minták sokrétűsége, az egyszerű szállíthatóság és feldolgozhatóság jellemzi. A design PVC- vagy vinilburkolatok, valamint az LVT (Luxury Vinyl Tile) burkolatok magas kopás- és dörzsállósággal rendelkeznek.

A Murexin az elsők között lismerte fel ennek jelentőségét és fejlesztette ki a design PVC- vagy vinilburkolatokhoz, illetve LVT (Luxury Vinyl Tile) burkolatokhoz a megfelelő ragasztót a kivitelezők és a megrendelők választásának megkönnyítése érdekében.

A design-vinil burkolatokat nem lehet a hagyományos, egyszerűbb PVC ragasztókkal leragasztani a tapadás, a nyírás, a hőmérsékletingadozás és a méretstabilitás miatt.

Általánosan kijelenthető, hogy a design-vinil burkolatokat gyakran diszperziós ragasztók felhasználásával, teljes felületen ragasztják. Ilyenkor azonban ügyelni kell a szakszerű kivitelezésre, hogy elkerüljük a hőmérsékletváltozásból adódó alakváltozásokat és a mélyedések képződését. A kivitelezésnél figyelni kell, hogy az élek és sarkok ne hajoljanak fel.

A diszperziós ragasztók felhasználásánál figyelni kell, hogy teljes felületen történjen a ragasztás, a ragasztómennyiség elegendő legyen, a fogazott kenőlapátot rendszeresen cserélni kell, figyelembe kell venni a ragasztó fektetési és szellőztetési idejét, valamint a ragasztót a szélek mentén is azonos fedéssel kell felhordani.

A design-vinil burkolatok fektetéséhez használt ragasztók nedveságyas ragasztók, melyeket az alapfelületre kell felhordani, és a burkolatot a még nedves ragasztóágyba kell belefektetni.


Aljzatkiegyenlítés

Ennek feltétele az alapfelület legalább 2-3 mm-es vastagsága, az egyenletes szívóképesség eléréséhez. Ehhez javasolt a Murexin Lewell PR 110 Profi vagy a Murexin Lewell PR 330 Profi aljzatkiegyenlítők használata.


Murexin Lewell PR 110 Profi aljzatkiegyenlítő

Feszültségmentes önterülő aljzatkiegyenlítő, új és régi, normál és nagy igénybevételnek kitett beltéri sima alapfelületek készítéséhez egy munkamentben 1-10 mm rétegvastagságig. Alkalmazható extra vékony aljzatkiegyenlítésre (1 mm-től), nagy felületek szintkiegyenlítésére. A csiszolás során elhanyagolható mennyiségű por keletkezik.


Murexin Lewell PR 330 Profi aljzatkiegyenlítő

Szálerősített, feszültségmentes önterülő aljzatkiegyenlítő. Univerzálisan használható, új és régi, normál és nagy igénybevételnek kitett beltéri sima alapfelületek készítéséhez egy munkamentben 3-30 mm rétegvastagságig. Különösen alkalmazható extrém egyenetlenségek (30 mm) kiegyenlítésére, nagy felületek szintkiegyenlítésére.


Ragasztás

A nedveságyas ragasztók előnye, hogy a burkolatok hátoldalát egyenletesen lehet benedvesíteni.

A Murexin a design-vinil burkolatok fektetéséhez a Murexin D 495 Designburkolat ragasztót és a Murexin LF 300 Speciális ragasztót javasolja.

Murexin - Design burkolatok ragasztása


Murexin D 495 Designburkolat ragasztó

A Murexin D 495 Designburkolat ragasztó egy nagyon emissziószegény, oldószermentes ragasztó, mely erős ragasztóbordákkal, magas kezdeti tapadással, szálerősítéssel, mérettartóssággal és egyszerű feldolgozással rendelkezik. A megnövelt igénybevételeknél is rendkívül jó mérettartó képességgel rendelkezik.

Murexin - Design burkolatok ragasztása


Murexin LF 300 Speciális ragasztó

A Murexin LF 300 Speciális ragasztó egy nagyon emissziószegény, oldószermentes ragasztó, magas kezdeti tapadással és nagy ragasztóerővel, extra hosszú nyitott idővel és egyszerű feldolgozással rendelkezik.


Szegélyragasztáshoz a Murexin Rexopren 1310 Kontaktragasztó vagy a Murexin X-Bond MS-K 88 Expressz speciális ragasztó használata javasolt.

Murexin. Ami tart.


TOVÁBBI INFORMÁCIÓÉRT KATTINTSON IDE!

  • AJÁNLATKÉRÉS