HŐSZIGETELÉS olvassa el!

Hőszigetelés és egyenletes légáramlás biztosítása csarnokokban Heraklith AGRO rendszerrel

Knauf Insulation Kft.
http://www.knaufinsulation.hu

Sok sertéstartó üzemben és más csarnoképületben is komoly problémát jelent télen a szúrós szag, illetve nyáron a nagyon fülledt, meleg levegő. Ezek a környezeti viszonyok az ott tartott állatokra és a körülöttük munkát végző emberekre is káros hatással lehetnek.

Emiatt fontos a megfelelő szellőzés kialakítása. amelynek tervezése során figyelembe kell venni, hogy az állattartási rendeltetésű helyiségekbe ne nagy sebességgel és ne koncentráltan érkezzen a bejuttatott levegő, mert az ott tartott állatokra ez már rövid távon is egészségkárosító. Ennek figyelembe vételével a megfelelő hőkomfortérzet kialakításához szakszerű szellőztetőrendszert kell kiépíteni, amely biztosítja az egyenletes légmozgást. Ennek biztosításához elszívó ventillátorokra van szükség, amelyek a fáradt levegőt, illetve a káros gázokat elszívják. Emellett a friss levegő beáramlását biztosító rendszerre is szükség van az álmennyezeten.

A megfelelő hőszigetelés és az egyenletes légáramlás biztosítása fontos kritérium. Erre nyújt tökéletes megoldást a Heraklith AGRO rendszer. A táblák porózus szerkezete levegőelosztó felületként működik. A szerkezetből adódóan a légáramlás lelassul, egyenletes lesz, nincs koncentrált (pontszerű) káros légbefúvás. A beépített hőszigeteléssel együtt a szerkezet energiahatékonysága kiváló, emellett a tetőszerkezet nem okoz hőveszteséget, így nem szükséges további hőszigetelés a szarufák között.
Emellett fontos kiemelni a Heraklith egyik kiemelkedő tulajdonságát, a kiváló hangelnyelő képességet. Ennek köszönhetően csökkennek a zárt térben keletkező, az agrárgépészeti berendezések által generált, avagy az állatok által keltett zajok.

Heraklith Agro rendszer

Heraklith Agro rendszer

Ebben a Tolna megyében, Sárpilis határában épülő sertésneveldében is a Knauf Insulation Heraklith Agro termékét alkalmazták. A projekt több mint 12500 m2 nagyságrendű, és pár hónapon belül véglegesen elkészül.

A Heraklith Agro rendszer elemei

  • Heraklith Agro fagyapot lapok (2000x600x25mm)
  • Knauf Insulation ásványgyapot hőszigetelés (pl. MPN Plus 037, Mineral Plus 039)

A Heraklith Agro fagyapot lapok 2 mm-es szálszerkezettel, kizárólag fehércement kötőanyaggal, 2000 x 600 mm-es táblaméretben, 25 mm vastagságban készülnek. A lapok festhetők – a gyári fehér festés, illetve élképzés opcionális lehetőség. Tűzvédelmi besorolásuk az MSZ EN 13501-1 szerint A2 (nem éghető), amellyel javítják az épület tűzállóságát.

Természetes megjelenés

  • A látható fagyapot szerkezetből adódóan természetes fa hatású
  • A természetes, világos felület miatt csökkenthetőek az energiaköltségek

Szakemberigény, szaktudás a Heraklith AGRO rendszer kivitelezése során

  • Nincs szükség különleges szerszámokra,
  • Nincs szükség speciális ismeretekre, különleges szaktudásra,
  • A rögzítések könnyen és egyszerűen kivitelezhetők,
  • A kivitelezés akár önerőből is elvégezhető

TOVÁBBI INFORMÁCIÓÉRT KATTINTSON IDE!