BIZTONSÁG olvassa el! TARTÓSZERKEZET TŰZVÉDELEM

Hőhídmegszakító és tűzgátló elem egyben

A HIT Iso hőhídmegszakító elemek ásványgyapot hőszigetelő réteggel a legjobb termikus elválasztást és tűzgátló funkciót kínálják egy elemen belül.

Halfen HIT Iso-Elemek

A Halfen HIT Iso elemek kinyúló épületrészek – erkélyek, attikák, konzolok – esetén a szerkezetek termikus elválasztásával nemcsak az optimális hőszigetelést, hanem az ásványgyapot szigetelésnek köszönhetően a legmagasabb fokú tűzvédelmet is biztosítják. Így az EPS-bázisú hőgátló-összekötő elemekkel szemben itt nincs szükség további munkálatokra a megszakítás nélküli tűzgátlás érdekében.

Alkalmazhatóság tűzszakaszhatárokon

A Halfen HIT-HP és HIT-SP erkélycsatlakozások gyártásához kizárólag A1-es, nem éghető ásványgyapot hőszigetelőanyagot használnak fel. A szigetelő elem speciálisan kialakított összekötőformájának köszönhetően ezek az erkélycsatlakozások a DIN EN 13501 szerint a REI 120, valamint a DIN 4102 szerinti F120-AB osztályba soroltak. A polisztirollal hőszigetelt homlokzatok esetén kiemelten ajánlott ezen elemek használata a tűzvédelmi rendszer részeként. Erkélyek vagy loggiák esetén a HIT Iso elemek képesek a tűzgátló funkciót is ellátni, a tűzszakaszhatárok eltolása vagy kiegészítő tűzgátló lemezek elhelyezése ezeken a helyeken így nem szükséges.

Halfen HIT Iso-Elemek

Hővédelem két változatban

A HIT Iso elemek az erkélyeken kívül más termikusan elválasztott csatlakozások  – falak, mellvédek, konzolok, loggiák vagy attikák – esetén is alkalmazhatók. 80 mm vagy 120 mm-es vastagságban kaphatóak. A húzott rudak átmérőjének csökkentésével, az áthatolási keresztmetszetek csökkentésével és a megszakítás nélküli hőszigeteléssel a hőhidak hatékonyan csökkennek. A HIT Iso elemek lehetővé teszik az épülethez csatlakozó épületrészek relatív alakváltozását és ezzel a hőtágulást repedések nélkül.

Beépítési biztonság duplán szimmetrikus tartóval

Az új, duplán szimmetrikus CSB-tartónak köszönhetően a HIT Iso elemek szimmetrikusak konzolos erkélyek esetén (HIT-HP/SP MVX) – tehát a födém vagy erkélyiránytól függetlenül alkalmazhatóak. A beépítési hibák ezáltal elkerülhetőek. Nem utolsó sorban a HIT tervezőszoftver vágási optimalizációja gondoskodik az elemek igen gazdaságos és gyors beépítéséről.


TOVÁBBI INFORMÁCIÓÉRT KATTINTSON IDE!