FELÚJÍTÁS, ÁLLAGVÉDELEM HŐSZIGETELÉS olvassa el!

Tűzbiztos homlokzat: Knauf Insulation kontakt hőszigetelő rendszer

Knauf Insulation Kft.
http://www.knaufinsulation.hu

Knauf Insulation kontakt hőszigetelő rendszer

A Knauf Insulation saját márkás hőszigetelő rendszerét az újfehértói általános iskola energetikai korszerűsítésének példáján mutatjuk be. A korszerűsítés során a nyílászárók cserélésén kívül a homlokzat is megújult, egyben hőszigetelést is kapott. A hőszigetelő rendszert a Knauf Insulation szállította. A szigetelés FKD N Thermal jelű kőzetgyapot lemezekből készült, 15 cm vastagságban.

Ezen szigetelő anyag napjainkban a kategória legjobbjának számít: közölt (deklarált) hővezetési tényezője 0,034 W/mK. A rendszer többi elemét egy jó nevű magyar vakolat- és festékgyártó, a Poli-Farbe Kft. szállítja.

A rendszer ragasztója, egyben ágyazótapasza önmagában A1 tűzvédelmi besorolással rendelkezik (a minősítés száma: A-48/2014). A teljes rendszer tűzvédelmi osztálya A2-s1, d0.

A felületképzés KI szilikon vakolat, kapart hatású 1,5 mm vagy gördülőszemcsés 2 mm struktúrákban (a mm adat a legnagyobb szemcseméretet jelöli), a rendszer alapozójával együtt. A színválaszték 199 színárnyalat, a Colorbox Harmony színkártya alapján.

A ragasztáson túl elengedhetetlen rögzítést, amelynek típusa Thermofix CF, a Fischer Hungary szállítja a rendszerhez. Ezt a dübelt a beszállító előrejelzése alapján rövidesen korszerűbb rögzítőelem, a Thermoz CN Plus kombinált acélszöges dübel fogja leváltani. Természetesen a kivitelezéshez szükséges egyéb kiegészítők, hálók, profilok, sínek is elérhetők.

Ez a technológia már hazánkban is hosszú évtizedek óta ismert és alkalmazott módszer az energetikailag korszerűtlen homlokzatok felújítására. A rendszer megfelelőségét az A-28/1/2014 sorszámú Nemzeti Műszaki Értékelés igazolja, a komponensek megfelelőségét a gyártók teljesítménynyilatkozatai tanúsítják.


TOVÁBBI INFORMÁCIÓÉRT KATTINTSON IDE!