FELÚJÍTÁS, ÁLLAGVÉDELEM olvassa el!

Lőtér hangszigetelése a Knauf Insulation Heraklith rendszerével

Knauf Insulation Kft.
http://www.knaufinsulation.hu

A B.T.K SE lőtér 2017 őszén nyitotta meg kapuit egy nagy irodaépület alagsorában. A sportlövészek közül többen a legmagasabb szintű európai világversenyeken vesznek rész, így nem meglepő az évtizedes tapasztalat a hátuk mögött. A lőtér látogatottsága rendkívüli mértékben növekedett az átadás óta, jelenleg már több mint 2000 látogatója van. Ennek következtében az irodaegyüttes és a látogatók számára is fontos, hogy megfelelő hangszigetelést építsenek be.

A lőtér állapota megkívánta, hogy egy nagyobb felújításba kezdjenek, amelyben a hangtechnikát, légtechnikát és a világítástechnikát fogják korszerűsíteni, és a külső és belső igényeknek megfelelően megoldani.

Ennek első lépése a hangtechnika. Egy zárt terű lőtérben, ahol nincs megfelelő hangelnyelő anyag, a termek akusztikai tulajdonságai rendkívül rosszak. A beszédérthetőség, a hangtisztasági fok, valamint az utórezgési idő  alacsony értékei rendkívül károsak az épületet használók számára. És akkor még a lőfegyverek rendkívüli halláskárosító hatásáról nem is beszéltünk. Természetesen a megfelelő védőfelszerelés elengedhetetlen egy ilyen sportnál, viszont önmagában nem elegendő.

A fenti igények, valamint a Heraklith termékkör kiváló akusztikai tulajdonságainak tudatában kereste meg a lőtér üzemeltetője a Knauf Insulation Kft-t.

A terem szélessége és hossza sajnos korlátot szab az alkalmazható hangelnyelő tábla kiválasztásában. A választás a Heraklith fehércementes kötőanyagú, 25 mm vastag táblára esett. A kiválasztáskor fontos volt, hogy ne vegyen el sokat a térből, illetve hogy a termet minél inkább világos színű anyaggal burkoljuk. Esztétikai okból a lemezeket élképzéssel látják el, és fa vázszerkezetre kompakt csavarral fogják rögzíteni.

A kivitelezés várhatóan november első felében fog elkészülni, és egy következő cikkünkben fogjuk bemutatni. A fényképek a felújítás előtti állapotot mutatják.

Lőtér hangszigetelése a Knauf Insulation Heraklith rendszerével


TOVÁBBI INFORMÁCIÓÉRT KATTINTSON IDE!