olvassa el!

Hogy jön ide a szmog…?

URSA Salgótarján Zrt.
https://www.ursa.hu/

Ursa hőszigetelésMinden év elején visszatérő rémálmunk a szmogriadó. Sok lakó vágja dühében földhöz a papucsát, bezárja a négykerekű családtagot a garázsba, felszáll a zsúfolt buszra, és órákat utazik fogcsikorgatva a munkahelyére. Mások szabadnapot vesznek ki, jól feltekerik a fűtést, kényelmesen leheverednek a fotelbe egy könyvvel a kezükben és elégedett mosoly ül az arcukon, hogy ők bizony most együttműködnek a környezet védelmében. Vagy mégsem…?

Szmogos időben több világvárosban rendelet szól az alacsonyabb környezetvédelmi osztályba sorolt gépjárművek forgalmi korlátozásáról, idén pedig hazánkban is erre került sor. A rendelet hatékonyságát ugyanakkor mutatja, hogy egy az ezredforduló tájékán gyártott kisautó már nem, de egy mai, nagy motorral szerelt terepjáró, jóval nagyobb CO2-kibocsátással és porszennyezéssel viszont közlekedhet. Érdemes ugyanakkor észrevenni, hogy a mérések szerint a szmog szintje napközben csökken, este pedig megnő. Mit is jelent ez? Napközben az intenzív autóforgalom, de kevesebb háztartási fűtés idején jóval kisebb a károsanyag-kibocsátás, mint este és éjszaka, amikor mindez fordítva jelentkezik, azaz csökken az autóforgalom, viszont mindenki hazaér és befűt. Egyszerű logikával kikövetkeztethető, hogy sokkal többet lehet tenni a légszennyezés ellen kevesebb fűtéssel, mint kevesebb autózással!

A kevesebb fűtéshez pedig csak egy valamire van szükség: jól szigetelt, korszerű fűtésű épületállományra!

Amennyiben a házakat korszerű szigeteléssel látják el, a fűtésszezonban alacsonyabb költségekkel kell majd számolni és elkerülhető az épület állagvédelmi romlása – többek között a penészesedés. A mai környezettudatos világban pedig az a tény sem utolsó szempont, hogy a minőségi szigeteléssel a káros kibocsátások szintjét is csökkentjük.

Az URSA vállalat elkötelezett a személyi jólét és komfort biztosítása és a bolygó élhetőségének védelme iránt, olyan magas minőségű ásványgyapot és extrudált polisztirol szigetelőanyagok gyártásával, melyek beépítésével számolható pozitív eredmények érhetők el.

Ursa hőszigetelésA magyar piacon egyedülállóan komplex, URSA XPS-bakos tetőszigetelési megoldásnál a polisztirol bakokkal megmagasított szarufák közé építendő be a megfelelő minőségű és vastagságú üveggyapot szigetelőanyag és a páratechnikai fóliák. Ezzel az újragondolt szerkezeti kialakítással gyakorlatilag megszűnnek a szarufák vonalában a vonalmenti hőhidak, így ez a pénztárcabarát ötlet valódi, hosszú távú komfortot garantál a lakók számára.

A korszerű autókkal való közlekedés fontos, de ha valóban tenni szeretnénk a levegő tisztaságáért, akkor elsőként nézzünk körül a legközelebbi szigetelőanyag-kereskedésben! Hogy valóban tegyünk egy lépést a fenntartható környezetért.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓÉRT KATTINTSON IDE!