FELÚJÍTÁS, ÁLLAGVÉDELEM HŐSZIGETELÉS olvassa el!

Klasszikus a sörkertben

Knauf Insulation Kft.
http://www.knaufinsulation.hu

A méltán népszerű és nívós üdülőközpont, a miskolctapolcai Avalon Park idén tavasszal egy sörkert épülettel bővült. Mind a magastető, mind pedig az alacsony hajlásszögű tetőrész a klasszikus kőzetgyapot szigetelést kapta: az MPN 038 típusút.

Az MPN 038 éghetetlen (A1), hidrofóbizált, ön- és alaktartó kőzetgyapot alapú hőszigetelő tábla. A beépítési vastagság esetünkben 20 cm volt. A hőszigetelés deklarált lambda értéke: 0,038 W/mK, R= 5,25 m2K/W.

A szerkezetetbe emelt magasságú szarufát épíetttek be, 15+ 5 cm vastagságban, megfelelő párazárással alul, illetve tetőalátét-fóliával közvetlenül a héjalás alatt.

Az itt beépített anyag még szúrós, porzik, igazi kihívás vele dolgozni.

A Knauf Insulation számos európai gyárában állít elő könnyű kőzetgyapot szigetelő lemezt. A magyar piacot is kiszolgáló Nova Baňa gyáregység a közeli jövőben fogja az Ecose technológiát bevezetni gyártósorain, illeszkedve a több gyárban már végrehajtott technológiai váltáshoz.

A technológiaváltás eredményeképp így a régi könnyű kőzetgyapot termékcsalád is környezetbarát kötőanyagot kap. Nem lesz szúrós, inkább selymes tapintású és az anyag kiporzása is jelentősen csökkenni fog. A jelenlegi technológia szerint a kötőanyag kémiai eredetű formaldehidszármazék. Érdekes módon a szálas szigetelések tapintásakor nem az üveg vagy kőzet elemi szálai mint alkotórészek okozzák a szúrós érzetet, hanem maga a kötőanyag. Ennek lecserélése eredményezi majd a könnyű kőzetgyapotok esetében is a felhasználóbarátabb tulajdonságokat.

knauf insulation


TOVÁBBI INFORMÁCIÓÉRT KATTINTSON IDE!