AJTÓ | ABLAK | KAPU olvassa el! TETŐ

Magas műszaki minőség, kiváló U-értékű üvegezés, széleskörű megoldások VELUX tetőtéri ablakokkal

VELUX Magyarország Kft.
https://www.velux.hu/szakembereknek

Ha VELUX tetőtéri ablakok mellett döntünk, üvegezések is széles választékban állnak rendelkezésre.

A nyílászáróknál a tok és az üvegezés U-értéke egyaránt befolyásolja a teljes szerkezet energetikai teljesítményét, azonban köztudott, hogy az üveg nagyobb szerepet játszik az energiahatékonyságban.

A VELUX Standard Plus tetőtéri ablakok 3-rétegű energiatakarékos üveggel (kódja: 61) és kiváló hőátbocsátási tényezővel rendelkeznek. Az üveg Ug-értéke 0,6 W/m2K, a teljes ablakszerkezet Uw-értéke pedig mindössze 1,1 W/m2K. Ezekkel az akár fa, akár műanyag bevonatú fa, a beépítés magasságától függően felső vagy alsó kilincses tetőablakokkal olyan, közel nulla energiájú épületek tervezhetők, melyek a 2020 utáni időszakban érvényes előírásokat is minden bizonnyal teljesíteni tudják. A kiváló műszaki teljesítmény és a remek árszínvonal lehetővé teszi, hogy az energiahatékony és jövőbiztos tetőtéri ablakok bárki számára elérhetők legyenek.

Ennél is többet nyújtanak a VELUX Premium tetőtéri ablakok. A termékcsoport választékában is megtalálhatók a 3-rétegű üvegezéssel gyártott termékek. A GGL, GGU középső tengely mentén billenő ablakok, a GPL, GPU felnyíló-billenő panorámaablakok, a VELUX INTEGRA® elektromos vagy napelemes távvezérlésű ablakok is rendelhetőek extra energiatakarékos (kódja: 66) és extra hő- és hangszigetelő (kódja: 62) üveggel. Mindkét üveg szuper energiatakarékos megoldást nyújt, hiszen a 66-os üveggel a tetőtéri ablak Uw-értéke 1,0 W/m2K, a 62-es üveggel pedig max. 0,96 W/m2K.

Esőzés esetén a külső üvegfelületen mintázatot rajzoló víz kilátást zavaró hatásai ellen kiváló a természetes tisztító hatással rendelkező üveg. Így nemcsak a panoráma élvezhető bármilyen időjárás mellett, de kevesebb szennyeződés is rakódik le rajta, így ritkábban vagy egyáltalán nem kell a külső ablaktáblát tisztítani.

Épített környezetünkben a zajterhelés változó mértékben teszi próbára idegrendszerünket. Kimondottan magas forgalmú utak mentén, légifolyosók alatt található telkeken az átlagosnál magasabb (37-42 dB) hangszigetelésű VELUX tetőtéri ablak tud gondoskodni a kiváló léghanggátlásról. Az optimalizált esőzajcsökkentő tulajdonsággal bíró VELUX tetőtéri ablakok kellemes, csöndes helyiségekről gondoskodnak. Kb. 7 dB-lel kevesebb zajt engednek be. A zajszint 10 dB-lel történő csökkentését rendszerint úgy érzékeljük, mint ha felére csökkenne a zajterhelés.

Érdemes mindezeken túl az árnyékolók hatását is megvizsgálni, hiszen ezek az energiahatékonyság javítása mellett a nyári hőterhelés csökkentésében is segítségünkre lehetnek. A VELUX külső redőnyökkel 94%-kal mérsékelhetjük az üvegen keresztül a felmelegedést. Hőérzetben ez annyit tesz, mint ha kb. 6 fokkal lenne hűvösebb bent a kánikula idején lehúzott redőny mellett ahhoz képest, mint ha nem lenne semmilyen napvédelem az ablakon. Ugyanez a redőny télen 0,14 W/m2K-nel csökkenti a hőveszteséget. Másik alternatíva a VELUX külső hővédő roló, mely kizárólag a nyári időszakban hasznos, 76%-kal csökkenti a hőterhelést. Ez utóbbi kimondottan pénztárcakímélő árnyékoló, bármely épülettulajdonos megengedheti magának. (A példánkban említett értékek 61-es üvegezés alkalmazása esetére vonatkoznak.)

Szakmai szenvedély és professzionizmus világszerte – VELUX. Megbízható partner az építkezésben.


TOVÁBBI INFORMÁCIÓÉRT KATTINTSON IDE!