AJTÓ | ABLAK | KAPU olvassa el! TETŐ

Minden igényhez alkalmazkodó tetőtéri ablakok, kényelmes használattal

VELUX Magyarország Kft.
https://www.velux.hu/szakembereknek

Velux tetőablakok

Az adott épülethez megfelelő tetőtéri ablakok kiválasztása soktényezős döntési folyamat, melyben az energiahatékonyság, a bevilágítás mértéke és a hőkomfort mellett még számos egyéb szempontot is mérlegelni kell, többek között a felhasználói kényelmet is. A gondos tervezés ellenére is egy „rossz magasságban” beépített ablak és egy nem jól megválasztott kilincspozíció elégedetlenséget és napi szintű bosszúságot okozhat az épület használóinak.

Az első modern, nyitható tetőtéri ablak VELUX márkanévvel született meg 1941-ben azzal a szándékkal, hogy a tetősíkban fekvő ablak legalább olyan jó legyen, mint egy homlokzati ablak: engedje be a természetes fényt, azaz legyen minél nagyobb bevilágító felülete, továbbá biztosítsa a levegőcserét, könnyen lehessen szellőztetni, és gondoskodjon a kilátásról, a környezettel való kapcsolatról. Ennek a három elvárásnak könnyű ma is megfelelni, ha a tetőforma és a szükséges üvegfelület ismeretében a tetőtéri ablak beépítési magasságát és mozgatásának (kinyitás-bezárás-szellőztetés) módját egymással összefüggésben határozzuk meg.

Ideálisnak az az állapot tekinthető, ha a tetősíkablakon ülve és állva egyaránt ki lehet látni, valamint az ablak nyitásmódja nem korlátozza semmilyen módon a közvetlenül az ablak alatt található belső tér kihasználhatóságát. A felső kilincses billenő tetőtéri ablakok maradéktalanul teljesítik ezeket a kívánalmakat, ezért is épül a VELUX tetőtéri ablakok választéka már 78 éve erre az ablaktípusra. Ebben az esetben az ablak beépítési magassága (a padló síkjától az ablak alsó éléig mért távolság) 90-130 cm közötti lehet, ideális megoldást jelent, ha nincs vagy alacsony a térdfal. A kényelmes napi használat érdekében azonban figyelembe kell venni a felhasználók testmagasságát is, hogy vajon könnyen elérik-e a felső kilincset, hiszen a felső kilincs magassága például egy 155 cm magas nő számára kb. 190 cm körül, míg egy 185 cm magas férfi számára a kb. 220 cm körül lesz megfelelő.

Ha magas a térdfal (és ezzel párhuzamosan alacsonyabb a tetőhajlás), előfordul, hogy az ideálisnál magasabban lesz beépítve az ablak, azon ülve nem lehet kilátni. Ebben az esetben a felső kilincses billenő tetőtéri ablak kilincse kézzel nehezen vagy egyáltalán nem érhető el. Ezt a kényelmetlen helyzetet kerülhetjük el, ha kézreálló, alul elhelyezett kilinccsel felszerelt tetőtéri ablakot választunk. Az ablak beépítési magassága 130-150 cm közötti lehet.

A felső kilincses tetőtéri ablakok mellett szól, hogy az ablak alatti tér bútorozható, az ablakra szerelt külső és belső árnyékolók is kézzel mozgathatók, és az ablak funkcionalitása hosszútávon bővíthető: utólag elektromos vagy napelemes motorral távvezérlésűvé alakítható, így egyetlen gombnyomással nyitható-zárható. Igény esetén ezekre az ablakokra alsó kilincs is szerelhető, ilyenkor azonban a felső kilincses nyitásmód megszűnik.

Ha fontos Önnek a minőség és kifinomult design, a VELUX tetőtéri ablakok kínálatából 15°-90° közötti tetőhajlás esetén válassza a Standard Plus tetőtéri ablakokat. A kiváló, Uw=1,1 W/m2K hőátbocsátási tényezőjű, energiatakarékos, 3-rétegű üvegezéssel készülő tetőtéri ablakok felső és alsó kilinccsel is választhatók. Legyen az a GLL lakkozott fa vagy GLU műanyag bevonatú fa ablaktípus, mindkét kilincspozíció egy árban elérhető.

A GLL tetőtéri ablakokat nagy tömörségű, kiváló minőségű, első osztályú fenyő faanyagból gyártják. A speciális rétegragasztási eljárásnak köszönhetően a termékek nagy szilárdsággal és vetemedéssel szembeni ellenálló képességgel rendelkeznek. Az ablakok fafelületét környezetbarát, színtelen, vízbázisú akril lakkal vonják be. Impregnálás nyújt védelmet a gombásodás és a kártevő rovarok ellen.

A felületi karbantartást nem igénylő, vízálló fehér műanyag GLU ablakok magja hőkezelt fa, melyet egyenletes öntéssel felvitt poliuretán bevonat takar. A felületfolytonos műanyag útját állja a víznek, ezért kitűnő választás magas páratartalmú helyiségekben. Könnyen tisztítható és a felület 100%-ban karbantartásmentes.

Az ablakokat minimum 25 év élettartamra tervezték, a kiváló minőségre a VELUX márkanév a garancia.

A MINŐSÉG NYUGALOM


TOVÁBBI INFORMÁCIÓÉRT KATTINTSON IDE!