ÉPÍTÉSKIVITELEZÉS FAL | HOMLOKZAT olvassa el!

Új csemperagasztók a SAKRET kínálatában

SAKRET Hungária Bt.
www.sakret.hu

Minden eltérő felhasználáshoz megfelelő ragasztót!

Az utóbbi 10-15 évben jelentősen változott, bővült a hidegburkolati lapok kínálata a barkácsáruházakban és a tüzépeken is. A korai változatok kis méretű (10×10, 15×15) fehér, mázas lapjai jelentősen átalakultak. Sztenderd lett a 45×45-ös lapméret, de nem ritkák a 30×60-as vagy annál nagyobb lapok. A sötétebb szín és a nagy felületek – elsősorban kültéri felhasználásnál – megkövetelték az egyes feladatokhoz leginkább alkalmas ragasztók fejlesztését. A mesterséges kerámialapok mellett a természetes anyagú burkolóanyagok (például a travertin) is egyre népszerűbbek. A felhasználási területek is bővültek, mert a korábban megszokott vizes helyiségek és teraszok mellett egyre több épületet adnak át úgy, hogy ha részben is, de a homlokzaton is találhatóak hidegburkolati betétek.

Érdemes mindig az adott feladatra optimalizált ragasztót választani, és törekedni kell a legjobb ár/érték arányú termékek beépítésére. A gyengébb teljesítményű ragasztók használata később komoly problémát jelenthet, amit nehéz javítani. A túlméretezett műszaki tartalmú ragasztók esetén pedig nem feltétlen kihasználhatóak a plusz tulajdonságok, ezért lehet, hogy adott esetben erőforrást kell elvonni a rendszer többi elemétől. A rövid műszaki leírások segíthetnek az eligazodásban. A piaci igényekhez igazodva a SAKRET három új hidegburkolati csemperagasztót fejlesztett a párhuzamos termékfejlesztés jegyében. A korábbi kínálat három új taggal bővült:

FKeMax
C2TE

Általános, beltéri ragasztási feladatokhoz. A terméket a jó ár/érték arány jellemzi, hiszen ha nem indokolt, felesleges plusz fizikai tulajdonságokért, jellemzőkért fizetni. A könnyű feldolgozhatóság párosul a kedvező anyagszükséglettel. A ragasztó jól alkalmazható 30×30-as gres- és kerámialapokhoz.

Sakret burkolatragasztó

FKA
C2TE

A vizes helyiségek ideális csemperagasztója. Jó tapadóképesség jellemzi, kenhető vízszigeteléseken is. Modern fürdőszobáink már nem képzelhetőek el vízszigetelés nélkül. Ezzel a ragasztóval könnyen lehet akár 35×35-ös lapokat is ragasztani ezeken a felületeken.

FFK-Max
C2TE S1

A régi, jól bevált ragasztó, az FFK továbbfejlesztett változata. Mindent tud, amit elvárunk egy S1 minősítésű burkolati ragasztótól. Felsorolni is nehéz, hogy mi mindenre alkalmas: kül- és beltéri felhasználásra, a forgalomba lévő ásványi burkolólapokhoz szinte mindegyikéhez, akár 50×50-es lapméret esetén is. Alkalmazható konyhában, közlekedőben, nappaliban, fürdőben, medencékben stb.

http://termek.baudata.hu/wp-content/uploads/31810/FFK-Max_szorolap_HU.pdf

Fontos, hogy mindig a feladatra legalkalmasabb ragasztót válasszuk – és igen, ennek vannak gazdasági vonatkozásai is. A SAKRET kínálatában így már több, mint 10 csemperagasztó található és az érdeklődő a legtöbb hidegburkolási feladathoz megtalálja a legmegfelelőbb ragasztót. A termékek speciális tulajdonságairól és egyedi fizikai paramétereiről részletes információ a műszaki adatlapokban található.


TOVÁBBI INFORMÁCIÓÉRT KATTINTSON IDE!