AJTÓ | ABLAK | KAPU olvassa el! TETŐ

Ahol a dizájn és bevilágítás tervezés találkozik: VELUX térdfalablakok a tetőtérben

VELUX Magyarország Kft.
https://www.velux.hu/szakembereknek

VELUX tetőtéri ablakok kombinálása térdfalablakokkal

VELUX tetőtéri ablakok kombinálása térdfalablakokkal

Magastetős épületeket nem érdemes a tetőtér hasznosítása nélkül tervezni. Megtehetjük ugyan, de négyzetméterek mennek veszendőbe, melyek sokféle célra és sokféle módon hasznosíthatók lennének. Ráadásul a tudatosan megtervezett és minőségi kompromisszumok nélkül kivitelezett tetőtér-beépítés akár önálló lakásként, akár földszint+tetőteres családi házként reneszánszát éli, népszerűségnek örvend különösen a magas népsűrűségű településeken.

Tetőtér és tetőtér között azonban óriási különbségek lehetnek a helyi építési szabályok figyelembe vételével választott tetőforma függvényében. A hasznos alapterület maximalizálása vagy egyszerűen csak a ferde síkok alatti felhasználói komfortérzet növelése természetes módon térdfalak emeléséhez vezet. A térdfalakra támaszkodó tetőbe tetőtéri ablakok szinte tetszőleges magasságban és elrendezésben elhelyezhetők. Gyakran azonban így az ablak funkcióinak teljes körű használhatósága megszűnik, és az ablak pusztán bevilágító felületté válik. Az épületek függőleges falakkal határolt szintjein nagyon ritkán fordul elő az, hogy az ablak alsó éle a padlósíktól 80-90 cm-nél magasabbra kerül, míg ugyanez a tetőtérben gyakori. Nem véletlen tehát, hogy a homlokzati ablakok többségén ülve is kilátunk, kezelésük bármilyen kilincspozícióval gyerekjáték, ugyanakkor a tetőablakok nagy részén ülve nem lehet kilátni és a napi nyitás-zárás is nehézkes vagy elmarad.

VELUX tetőtéri ablakok kombinálása térdfalablakokkalTervezőként van választási lehetőségünk és széles eszköztárhoz nyúlhatunk. Az egyik ilyen lehetőség a tetőtéri ablakok kombinálása térdfalablakokkal, melyekre a VELUX ablakválasztékban több vonzó megoldás kínálkozik. A térdfalablakok a tetősíkablakokkal azonos, a VELUX márka esetén kifogástalan, hosszútávon megbízható minőségben érhetők el, kialakításuk, méretskálájuk, anyag- és üvegválasztékuk követi a tetőtéri ablakokét. Akár extra hőszigetelő, akár extra hangszigetelő képességre van igény, a VELUX térdfalablakok megfelelnek az elvárásoknak. Nem nyitható (VIU), befelé buktatható (VFE), jobbra vagy balra nyíló (VFA, VFB) változatokban kaphatók, készre lakkozott fa vagy esztétikus fehérre festett, illetve műanyag bevonatú fa kivitelben.

VELUX tetőtéri ablakok kombinálása térdfalablakokkal

A tetőablakok és térdfalablakok jelentős mértékben befolyásolják a természetes megvilágítás hatékonyságát. A helyiség funkciójától függően nagyon jól jöhet a falsíkban elhelyezett üvegfelület, hiszen például egy irodában vagy egy családi ház dolgozószobájában épp az asztal, mint munkafelület síkja felett gondoskodik a bevilágításról.

VELUX tetőtéri ablakok kombinálása térdfalablakokkal VELUX tetőtéri ablakok kombinálása térdfalablakokkal

A természetes vagy épített környezet látványa, a külvilággal való direkt kapcsolat szintén indokolhatja a tetőtéri ablakok meghosszabbítását a térdfalban. Lakóépületek esetén egyediséggel, luxusérzettel ruházzák fel a tetőteret, amely ezáltal a megbízó kedvenc otthoni terévé és büszkeségévé válik.

A tetőtéri ablak és térdfalablak együttese fontos dizájnelem, beltéri hatásain túlmenően az épület külső megjelenését, formavilágát is meghatározhatja. A kreatív tervezői képzelet számára új utakat jelöl ki.

VELUX tetőtéri ablakok kombinálása térdfalablakokkal

VELUX tetőtéri ablakok kombinálása térdfalablakokkalA VELUX tetőtéri ablakok bárki által megfizethetők.

A VFE 3070 kiegészítő fa térdfalablak 78×60 cm méretben 18%-kal kedvezőbb áron, 191.414 Ft helyett most 156.200 Ft áron érhető el. További kedvező árakat a VELUX weboldalán talál. A VELUX tetőtéri ablakok és térdfalablakok tervezése egyszerű, beépítésük gyors és egyszerű.

A VELUX cég még tovább ment. Ma már elérhetők azok az összekötő elemek (EFY kód), melyek segítségével a VELUX tetőtéri ablakok bármely más gyártó azonos szélességű homlokzati ablakaival vagy épp ajtóival összeépíthetők.

A VELUX tetőtéri ablakokról és térdfalablakokról további információk, csomóponti rajzok és CAD elemek:

https://www.velux.hu/szakembereknek

További kérdések esetén forduljon a VELUX-hoz a +36 1 436 0601 telefonszámon vagy a vevoszolgalat@velux.com e-mail címen!


TOVÁBBI INFORMÁCIÓÉRT KATTINTSON IDE!