HŐSZIGETELÉS olvassa el!

Heraklith alapanyagú műalkotás a Sziget Art of Freedom-on

Knauf Insulation Kft.
http://www.knaufinsulation.hu

A méltán nemzetközi hírű Sziget fesztivál keretein belül idén 6. alkalommal is megrendezték a Sziget Art of Freedom-ot. A nagyszerű kezdeményezés lényege, hogy fiatal képzőművészek kapnak bemutatkozási lehetőséget a Sziget közönsége előtt saját alkotásaikkal. Figyelembe véve, hogy évente átlagosan 450-500.000 látogató fordul meg a Szigeten (idén augusztus 7 és 13 közt), ez egy kiváló lehetőség minden művésznek a bemutatkozásra, ismertségük növelésére.

A fesztiválon felépítendő installációkat szakértő zsűri által elbírált, többkörös pályázati rendszer útján választják ki, és létrehozásukat a Sziget Kulturális Menedzser Iroda Zrt. anyagilag is támogatja.

Heraklith alapanyagú műalkotás a Sziget Art of Freedom-on2019-ben az a megtiszteltetés érte a Knauf Insulation Kft.-t, hogy a WIRE+MOME alkotóinak Speace nevű győztes, felépítésre kerülő Szakrális tér installációjának anyaga a cég Heraklith márkanevű, finomszálas, élképzett fagyapot lapja.

Az alábbi sorokban az alkotók bemutatkozását olvashatják:

“A Wire-t a Moholy Nagy Művészeti Egyetem és a Magyar Képzőművészeti Egyetem hallgatóiként alapítottuk 2016-ban. A csapat interaktív installációkon keresztül mutat rá olyan fontos dolgokra, amit a hétköznapi életben figyelmen kívül hagyunk. Így minden tárgy, amit tervezünk, különböző tervezett interakciók bevonásával teremt kapcsolatot az emberrel, mellyel megtapasztalhatja, érezheti és láthatja az üzenetet. A Wire saját projektjei mellett, mások ötleteit is segít megformálni sajátos kommunikációs eszközével.”

A Speace leírása:

“A Speace egy szakrális tér installáció, melyben az emberek a fesztivál hangulatából egy nyugodt, elmélyült világba sétálhatnak. Eltolt kapurendszer nehezíti a bejutást, ami segít fokozatosan elszakadni a külső környezet impulzusaitól. A kapuk kereszteződéséből egy fénysáv vezeti a tekintetet, a bejárattól egészen a központi tornyon keresztül az égre. A látogató a központi térben vallásoktól független szakralitást élhet át.”

Heraklith alapanyagú műalkotás a Sziget Art of Freedom-on

Heraklith alapanyagú műalkotás a Sziget Art of Freedom-on


TOVÁBBI INFORMÁCIÓÉRT KATTINTSON IDE!