FAL | HOMLOKZAT olvassa el! TARTÓSZERKEZET

Új YTONG áthidalók

Xella Magyarország Kft.
http://www.ytong.hu/

Innovációs termékfejlesztés és gyártásoptimalizálás eredményeként megújult, valamint egyszerűsödött a Xella Magyarország által gyártott Ytong áthidalók rendszere.

Teherhordó áthidalók (PSF)

A korábban Ptá néven ismert teherhordó áthidalók elnevezése és méretrendje teljes mértékben megváltozott. Ezen előregyártott vasalt áthidalók teherhordó falazatok nyilásáthidalására alkalmazhatók. A minimális vállövi felfekvés 200 mm. Az áthidalás az elem fölé kialakított nyomott övvel válik teherbíróvá. A nyomott öv kialakításhoz egy egész sort (200 mm) kell fölé falazni, az áthidaló teljes hosszában. Az elemek közötti állóhézagok habarcskitöltéssel csatlakoznak sima és nút-féderes falazóelemek esetén egyaránt. Az áthidalók hossza méretre vágható, de a keresztmetszete nem csökkenthető.

Lambda érték 0,16 W/mK.

Elemmagas áthidalók (PSN)

A korábban Peá néven ismert nem teherhordó falakhoz készülő áthidalók elnevezése és méretrendje teljes mértékben megváltozott. Az új áthidalók kifejezetten a 100 mm vastag válaszfalak nyílásáthidalására ajánlottak. Az Ytong válaszfaláthidaló családi házak, társasházak, irodaházak, ipari és közösségi épületek 100 mm vastag válaszfalaiban elhelyezett nyílásainak kivitelezésére alkalmas. Az áthidaló szélessége 100 mm, magassága 250 mm és kétféle hosszúságú (1250 és 2500 mm). Hosszmérete a beépítési helynek megfelelően levágható. A PSN áthidalók felfekvési hossza 100-100 mm.


TOVÁBBI INFORMÁCIÓÉRT KATTINTSON IDE!