HŐSZIGETELÉS olvassa el!

A hamarosan életbelépő “közel nulla” követelményszint eléréséhez a legjobb szigetelésekre lesz szükségünk

Knauf Insulation Kft.
http://www.knaufinsulation.hu

Hamarosan életbe lép a „közel nulla” követelményszint az új építésű épületszerkezetekre. A 7/2006. (V. 24.) TNM rendeletben megfogalmazott követelmény szerint 2020. december 31. után valamennyi új épületet közel nulla energiaigényű kivitelben kell megvalósítani.

Ezen a nagyon szigorú elvárás csak komplex megoldásokkal érhető el. A különféle épületszerkezetek megfelelő kialakításán (homlokzatok, tetők, födémek, nyílászárók stb) túl érinti a gépészetet, és a megvalósítandó megújuló energiaforrások minőségét, mennyiségét egyaránt.

Fokozott hőszigetelésre váró épületszerkezet például a magastető. Az elvárt U=0,17 W/m2K eléréséhez üveggyapot szigetelések közül bizony az elérhető legjobbra lesz szükségünk.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Telkibányán épülő Csillagfény vendégház építtetői mindezen szempontok figyelembevételével választották a szarufák és a fogópárok közötti hőszigeteléshez a Knauf Insulation Unifit 032 jelű anyagát. Az alkalmazott 20 cm magas szarufák és fogópárok közötti szigetelésen túl további 10 cm kiegészítő szigetelést építettek be, a szarufák alatt illetve a fogópárok fölött elhelyezve. Ide az Unifit 033 jelű üveggyapot került. Az így számított rétegtervi hőátbocsátás 0,2/0,032 és 0,1/0,033 hővezetési ellenállásából U=0,107 W/m2K kiemelkedően jó értéket eredményezett. Természetesen a többi épületszerkezet, a gépészet és a megújuló energiaforrások megfelelő választása együtt fogja majd az elvárt és előremutató eredményt meghozni: „közel nulla energiaigényű” épületet a fenntarthatóság jegyében.


TOVÁBBI INFORMÁCIÓÉRT KATTINTSON IDE!