ÉPÍTÉSKIVITELEZÉS MÉLYÉPÍTÉS TARTÓSZERKEZET

Műszálak és üvegszálak – Avers Fiber Kft.

Avers Fiber Kft.
https://avers.hu/

Mikroszálak, melyek hatékonyan csökkentik a korai zsugorodási repedéseket.

Aveeglass Optimo

E-üvegből készült építési üvegszál, a mikroszálak egy szabadalmaztatott új generációjának terméke. Szálhossza folytonos elrendezésű, alkalmazkodva az optimális kővázszerkezethez. A szálak bekeverésével a szálerősítésű nyers beton zsugorodási repedéseinek mennyisége és méretei minimálisra csökkenthetők. Alkalmazásával javulnak az előállított anyagok, szerkezetek korai mechanikai tulajdonságai, biztonságosabbá válik a kivitelezés.

Ave-R-Glass Optimo

Alkáliálló AR-üvegből készült építési üvegszál szálbetonhoz, szálerősítésű betonhoz, lőttbetonhoz. A szálak bekeverésével zsugorodási repedések mennyisége és méretei minimálisra csökkenthetők.

Avekril Conti

PAN műszál. A szálak alkalmazásával  biztonságosabbá válik a kivitelezés és megnő a szerkezetek tartóssága, élettartama. A nyers szálerősített beton szilárdulásának kezdetekor csökken a zsugorodási repedések kialakulásának veszélye.  Az Avekril Optimo szálak felülete a gyors szálelkeveredés érdekében előnedvesített. A folytonos szálhosszeloszlás nagyon jól alkalmazkodik a beton adalékanyagának folytonos szemeloszlásához.

Multi

PP műszál. Monofiloment szál szálbetonhoz, azaz egyedi szálakból álló műanyagszál, mely a betonszerkezetek tulajdonságait javítja, különösen a szilárdulás kezdeti fázisában. A szál egyenletesen és gyorsan elkeveredik a betonmátrixban.
A Multi szál használata javasolt olyan esetben, amikor a zsugorodást ellenőrzés alatt kívánják tartani és ezáltal a fellépő feszültséget szét kívánják oszlatni. A Multi megakadályozza a szétosztályozódást, növeli a beton ellenállóképességét agresszív környezetben. A Multi felhasználható tűzzáró és magas tűzállóságú betonkonstrukciókhoz.


TOVÁBBI INFORMÁCIÓÉRT KATTINTSON IDE!