AJTÓ | ABLAK | KAPU

Gealan nyílászáró rendszerek – House Door Group Zrt.

House Door Group Zrt.
http://www.housedoor.hu/

Nem minden műanyag ablak egyforma. A profilszerkezeten belüli eltérések jelentősen befolyásolják a műszaki tulajdonságokat. A GEALAN profilrendszerből gyártott műanyag ablakok legújabb generációja nemcsak a külső megjelenésre fektet hangsúlyt. A kimunkált és a legkisebb részletekig kidolgozott profilgeometriák minden műszaki követelménynek megfelelnek: a GEALAN műanyag profilok hő-, hangszigetelés, betörés elleni védelem, valamint szellőzés szempontjából a legfejlettebb műszaki színvonalat képviselik.

Ellenálló
A műanyag profilokból gyártott ablakok könnyen tisztíthatók, nem igényelnek karbantartást. Ellenállnak az időjárási és környezeti hatásoknak, hosszú élettartamúak.

Rugalmas
A modern nyílászáró gyártástechnológia az esztétikai követelménytől és szerkezettől függően nemcsak fehér színben, hanem acrylcolor, dekor- és fafólia kivitelben is megvalósítható.

Egyedi
A kiválasztott profilgeometria, a nyílászáró típusa és az ablakosztás egyedi megjelenést kölcsönöz a nyílászárónak. A GEALAN profilokkal szokatlan ablakformák is megvalósíthatók.

Kényelmes
A GEALAN többkamrás profiljaiból gyártott ablakok biztosítják, hogy a meleg bent, a zaj kint maradjon. Garantálják az Ön biztonságát, védelmét, lakásának pedig utánozhatatlan hangulatot kölcsönöznek.


Gealan S9000

Az S 9000 előnyei

Szabadon kombinálható innovatív középtömítés

Az új S 9000 GEALAN rendszer 82,5 milliméteres beépítési mélységű kombinált rendszerként egyesíti a közép- és ütközőtömítés tulajdonságait és előnyeit. A nagy beépítési mélység, a keret és a szárny hat profilkamrája és az akár három körülfutó tömítőszint garantálja a kiemelkedő hőszigetelési teljesítményt. Az ablakok ezzel a legszigorúbb követelményeknek is megfelelnek.

Korszerűen kialakított középtömítés

A keret falcában található rugalmas középtömítés jelentősen javítja a hőszigetelési teljesítményt. Ezenfelül megóvja a vasalatelemeket a befolyó nedvességtől és így jobb nyitást biztosít – különösen alacsony külső hőmérsékletnél.

 1. Alkalmas az akár 52 mm (STV® 54 mm) vastagságú, háromrétegű üvegezés befogadására is.
 2. Keskeny elölnézeti szélesség és dizájnorientált 15°-os ferdeségű élek.
 3. Intelligens tömítés akár három tömítési szintig.
 4. Optimálisan használható az STV®-vel, vagyis a tábla és a szárnyvasalat szárazragasztásával.
 5. Nagyon jó hő- és hangszigetelés a hatkamrás felépítménynek és a tok és a szárny nagy beépítési mélységének köszönhetően.

Optimális hőszigetelés

A fejlesztés célja kezdetektől a Uf=0,92 W/m²K értékű hőszigetelés elérése volt az acélt használó alapkombinációban – vagyis a passzívház alkalmasság teljesítése. Mindezt a rendszerkialakítás innovatív részleteinek összessége adja.

Szilárdabb felépítés az STV® statikus szárazüvegezésnek köszönhetően

A GEALAN saját fejlesztésű STV® (németül: Statische-Trocken-Verglasung, magyarul: statikus szárazüvegezés) ragasztástechnikájában az üveget és a szárnyprofilt kifejezetten az ablakkészítéshez kidolgozott ragasztószalaggal ragasztják össze az üveg megszokott falcolásával. Az ablaktáblák és a szárnyprofil összeragasztásával a szárny átveszi az üvegtábla merevségét és az egész rendszer szilárdabbá válik. Így a szabványos elemek gyártása acél felhasználása nélkül is lehetséges. Az STV és a szárnyba helyezett acél kombinációjával különösen nagy ablakelemek készíthetők.

Az STV technológia és a hagyományos acélmerevítés együttese korábban megvalósíthatatlan elemméretet tesz lehetővé.

 1. Minimálisra rövidíti az ablak egyébként időigényes be- és utóállítását.
 2. Az ablaktábla és a szárny összeragasztása javít a betörésvédelmen.
 3. Az STV technológiával készült ablakok még hosszabb használat után is olyan pontosan zárnak, mint egy széf.

Gealan S8000 IQ

Az S8000 IQ előnyei

Alapelvként érvényesített gazdaságosság

Ennek a 74 mm beépítési mélységű profilnak a megalkotásakor a gazdaságosságot és az anyagoptimalizálást tartották elsődlegesen szem előtt – az ablakgyártó problémamentes és gazdaságos termelésének érdekében.

 1. A 74 mm-es beépítési mélység jó hő- és hangszigetelést biztosít
 2. Nagy főkamra a nagyméretű acélmerevítések befogadására
 3. Az anyagfelhasználásra optimalizált profilgeometria kíméli az erőforrásokat és így a környezetet is
 4. Egyetlen merevítőacél a kerethez, szárnyhoz és félfához
 5. Adott esetben még jobb levegőminőség és kényelemérzet a külső és a belső levegőt szabályozottan cserélő, szabadalmaztatott GECCO szellőzőrendszerrel
 6. Különféle acrylcolor színben és (fautánzatú) dekorfóliával kapható

Statika: nagyvonalú tervezés

Az S 8000 IQ rendszer fejlesztésekor a profilszilárdságra különös figyelmet fordítottak. Az acélmerevítést befogadó főkamrát is ennek megfelelő nagyságúra méretezték.

Az eredmény a standard merevítés nagyfokú hajlítási merevsége, ami szintén hozzájárul a profil stabilitásához. Ezzel nagyméretű elemek kivitelezése is lehetséges.

Rugalmas többkamrás kivitel
S 8000 IQ 5 kamrával

 • Kitűnő szilárdság a keretbe és a szárnyba helyezett nagyméretű acélmerevítésnek köszönhetően
 • Könnyű tisztíthatóság a nagyméretű keretfalcnak köszönhetően
 • Választható kétszeresen levágott üvegcsíkkal, eltolt felületű kivitelben vagy kerek üvegcsíkkal, félig eltolt felületű kivitelben
S 8000 IQ 6 kamrával

 • Kiváló hőszigetelés a hatkamrás keretnek és szárnynak köszönhetően
 • Könnyű tisztíthatóság a nagyméretű keretfalcnak köszönhetően
 • Választható kétszeresen levágott üvegcsíkkal, eltolt felületű kivitelben vagy kerek üvegcsíkkal, félig eltolt felületű kivitelben

 

 


S7000 IQ Plus

Az S 7000 IQ PLUS előnyei
Az S 7000 IQ plus rendszer egyik nagy előnye a sokoldalúsága. Az azonos falcmélységű, intelligens profiltechnológiáknak köszönhetően a GEALAN S 7000 IQ plus (82,5 mm beépítési mélységű) és az S 7000 IQ (74 mm beépítési mélységű) rendszerek keretei és szárnyai egymással szabadon kombinálhatók. A számos kiegészítő profillal az összes ügyfél összes ablakszerkezeti elképzelése megvalósítható.

 1. 82,5 mm beépítési mélység keretekhez és szárnyakhoz
 2. Klasszikus vonalvezetés
 3. Fokozottabb betörésvédelem a kiegészítő akadályt jelentő középső ütközőtömítéssel
 4. Kiemelkedő hő- és hangszigetelési tulajdonságok a hatkamrás szerkezetnek köszönhetően
 5. Alkalmas akár 54 mm vastagságú, háromrétegű üvegezés befogadására is
 6. Az STV® statikus szárazüvegezési módszerre optimalizált

Jobb hőszigetelés
Az új S 7000 IQ plus rendszer teljesíti az épületek hőszigetelésére vonatkozó  követelményeket, ezért is készül 82,5 milliméteres beépítési mélységgel és hat kamrával. Az 54 mm vastag, háromrétegű üvegezéssel együtt kiemelkedő hőszigetelést biztosít. A szabványos acélmerevítéssel együtt alkalmazott S 7000 IQ plus rendszer a maga 1,0 W/(m²K) értéket elérő Uf-paraméterével a jövő megoldásai közé tartozik. Mindezzel lehetővé válik az akár 0,74 W/m²K értéket elérő Uw-paraméter is (Ug = 0,5 W/(m²K)) esetében.

Betörlsvédelem az S 7000 IQ PLUS rendszerrel

Az S 7000 IQ plus ablakprofil rendszere teljesíti a megbízható betörésvédelemmel szemben támasztott követelményeket. A 82,5 mm nagy beépítési profilmélység, a masszív anyagvastagság és a kiegészítő akadályt jelentő középső ütközőtömítés meggyőző érvek a szerkezet biztonságossága mellett. Mindezt a szárnyban létesített biztos vasalatcsavarozás egészíti ki.

A kiegészítő akadályt jelentő középső ütközőtömítés

 1. Külön biztosítja az ablakot a csavarhúzós, feszítővasas vagy más segédeszközös felfeszítés ellen
 2. A szárnyvasalat hornyának kettős fala különösen szilárd csavar- és vasalatrögzítést tesz lehetővé, és tovább nehezíti a felfeszítést

TOVÁBBI INFORMÁCIÓÉRT KATTINTSON IDE!