KERT | PARK | JÁTSZÓTÉR | SPORT olvassa el!

Téglakő®-sztori: a telitalálat

Barabás Téglakő Kft.
https://www.barabasteglako.hu/

Tíz éve bukkant fel egy magyar fejlesztésű és gyártású termék, amely külső megjelenésében a „békebeli” bontott téglát idézi, fizikai tulajdonságaiban viszont megbízhatóbb. De miről is van szó pontosan?

Téglakő®-sztori

Bontott tégla?

Sokáig létezett egy piaci rés – sőt, talán nem is rés, hanem szakadék. A vásárlók hiába kerestek olyan követ, amely igényes megjelenésű, rendkívül tartós, ellenálló és teherbíró, valamint alkalmazható térburkolatok, homlokzatok, kerítések és kerti építmények készítéséhez. A fejlesztők észrevették, hogy az embereknek olyannyira tetszik a bontott tégla, hogy már vadásztak rá, hogy azokat „szeletelve” ragaszthassák fel lakásokban és homlokzatokra is. Emiatt gondoltak arra, hogy betonból készítik el a kisméretű téglát. Sikerült is azt a formát és színt létrehozni, amely a valódi téglára emlékeztet. Ugyanakkor a Téglakő® tartóssága, minősége lényegesen erősebb, mint az égetett agyagé.

Ezerarcú (beton)kő

A fogadtatás minden várakozást felülmúlt. Ritkaság, hogy egy terméket maguk a vásárlók „fejlesszenek” tovább. Márpedig ez történt: a vevők maguktól jöttek rá arra, hogy Téglakőből kivitelezhető pad, virágágyás-szegély, növénytámasz, lugas, pergola, oszlop, lépcső, kerítés, sőt, támfal, tereplépcső, kapuépítmény, korlát, továbbá kukatároló, mérőóra-szekrény, kerti csap, grillsütő, és még ki tudja mi minden…

Téglakő®-sztori

Téglakő®-sztori

Téglakő®-sztori Téglakő®-sztori

Az antik jellegű kő csorbulásaiban is úgy néz ki, mint egy százéves bontott tégla: patinás, tökéletesen illeszkedik a családi házak atmoszférájához. Meglepő, de anyagában tényleg beton, nem égetett agyag. A dédszüleink korabeli égetett agyagtégláját idézi, ám azzal ellentétben fagyálló és kopásálló. Érdemes tehát megismerni!


TOVÁBBI INFORMÁCIÓÉRT KATTINTSON IDE!