BIZTONSÁG olvassa el!

Bosch IP 3000i kamerák – átfogó felügyeleti rendszer a Bosch okos megoldásaival

Robert Bosch Kft. – Biztonsági és Védelmi Rendszerek Üzletág
www.boschsecurity.com/xe/en/

A Bosch bemutatja IP 3000i kameráit. A megszokott Bosch előnyökkel bíró, kiváló minőségű, 24/7 üzemre tervezett kamerák számos lehetőséget nyújtanak a felhasználók számára, emellett telepíthetőségük is egyszerűbbé vált.

Az IP 3000i sorozat olyat kínál árkategóriájában, amilyenre korábban még nem volt példa a Bosch portfólióban: az alapfelszereltségként beépített Essential Video Analytics (EVA) képtartalomelemzést. A technológia az IoT alkalmazásának teljesen új lehetőségeit tárja fel és az intelligens adatrögzítés segítségével jóval túlmutat a biztonságon. Olyan költséghatékony megoldásokat tesz ezáltal elérhetővé, amelyre a felhasználók már régóta várnak.

Professzionális megfigyelés mindenki számára

A Bosch IP 3000i portfóliója négyféle kivitelt tartalmaz, amelyek megfizethetőek az olyan ügyfelek számára is, akik csupán egyszerű és kisméretű biztonsági rendszert igényelnek. Az új kamerák egyedülálló egységként is megállják a helyüket kisebb üzlethelyiségekben, de nagyobb kereskedelmi egységek és irodaházak megbízható és állandó megfigyelői is lehetnek.

A legújabb portfolió elemei a következők:

  • FLEXIDOME IP micro 3000i rögzített mini dómkamera beltéri használatra tervezve;
  • FLEXIDOME IP 3000i IR kisméretű AVF dómkamera kültéri használatra;
  • DINION IP 3000i IR, szintén kültéri használatra szánt csőkamera;
  • FLEXIDOME IP turret, rögzített beltéri kamera – teljesen új megoldás, amely a csőkamerával együtt 2020 első negyedévében válik elérhetővé.

Az összes Bosch IP 3000i kültéri modell IK10 minősítéssel rendelkezik az ütésállóságának köszönhetően, emellett IP66 minősítést is kaptak, így a zord időjárási körülmények sem okoznak akadályt.

A személyeket, tulajdont vagy éppen területet védő legáltalánosabb biztonsági megoldások is a kiváló képminőségre támaszkodnak. Ennek megfelelően az IP 3000i kamerák felbontása 1080p-től kezdve egészen 5MP-ig elérhető, 30 fps és 120 dB széles dinamikatartomány mellett. A kültéri modellek, illetve a FLEXIDOME IP turret kamerák beépített infravörös technológiával rendelkeznek, amely hozzájárul a legjobb képminőséghez még teljes sötétségben is.

Beépített intelligencia már a belépő szinten is

Az új sorozat legnagyobb értéke azonban a beépített intelligencia már ebben az árkategóriában is. A technológia korábban csak a 4000-es, vagy afölötti kategóriákban volt elérhető, de a Bosch, filozófiájához hűen mindenki számára elérhetővé teszi az intelligens megoldásokat. A kamerák a biztonságon túlmutató felhasználási módokra is lehetőséget teremtenek és ellátják a felhasználókat az üzletfejlesztéshez feltétlen szükséges értékes adatokkal.

Az Essential Video Analytics technológia tökéletesen illeszkedik a kisméretű biztonsági alkalmazások kihívásaihoz, ugyanis fejlett behatolásjelző funkciókat is képes ellátni – érzékeli az elhagyott tárgyakat, az előre meghatározott területbe lépő személyeket vagy éppen a gyanús magatartást. Mindemellett az eltorlaszolt vészkijáratokat is azonnal jelzi és a viselkedés elemzésére is képes, melynek segítségével növelheti a vásárlói elégedettséget. A megfizethető ár mellett tehát az IP3000i kamerák tovább növelik üzletének értékét.

Csökkentett bitarány és kiemelt adatbiztonság

A Bosch IP 3000i kamerák intelligens, dinamikus zajszintcsökkentéssel és streamtartalommal ötvözik a H.265 tömörítési lehetőséget. A kép tartalmától függően a kamerák akár 80%-kal is csökkenthetik a felhasznált sávszélességet, ezáltal könnyebben kezelhetővé válnak az adatok, valamint jelentősen csökken a hálózati terhelés és a szükséges tárhely – mindezt anélkül, hogy veszélyeztetné a rögzített felvételek minőségét. Csakúgy, mint minden más Bosch hálózati kamerát, az IP 3000i portfoliót is különféle hardver és szoftver megoldásokkal tervezték a videoadatok biztonságának megőrzése érdekében, ideértve a beépített Trusted Platform Module-t a titkosítási kulcsok védelmére.

Egyszerűbb telepítés

A Bosch biztonsági kamerák egyik legnagyobb előnye az egyszerű telepítés. Ez alól az IP 3000i sorozat sem kivétel. A felszerelés és kábelezés csupán három egyszerű lépésből áll, így többé már nem kell a kamerával, a szerszámokkal és a kábelrengeteggel bajlódni. A kisméretű dóm és turret kamerákat tartólemezzel kínálják, a csőkamerák alapja eredetileg is tartóként funkcionál, a micro-dóm pedig közvetlenül felületre szerelhető. A FLEXIDOME IP 3000i IR még a moduláris kiegészítőkkel is kompatibilis.

Mindemellett a „pigtail” -t felváltotta a rendezett kábelvezetés, amely lehetővé teszi az egyszerű és átlátható telepítést egy kisebb, tömítőgyűrűvel ellátott furaton keresztül, így nagyobb védelmet biztosít a környezeti hatásokkal szemben. Az RJ45 csatlakozót a gyűrűn keresztül lehet befűzni egy, a kamerák mellé csomagolt speciális szerszámmal, ezáltal nem szükséges a szerelés közben kivezetni az RJ45 kábelt.

Végezetül, amennyiben egy átfogó videobiztonsági megoldásra merül fel igény, az IP 3000i kamerák egyszerűen társíthatók a DIVAR hibrid és hálózati egységekkel – csupán csatlakoztatni szükséges és már működik is, a telepítés nem is lehetne egyszerűbb.

A Bosch új IP 3000i kamerái a beépített Essential Video Analytics technológia segítségével számos felhasználási lehetőséget, magas képminőséget és könnyű telepítést kínálnak rendkívül kedvező árkategóriában. Átfogó és költséghatékony videofelügyeleti megoldásokat kínálnak már a belépő szinten is.


TOVÁBBI INFORMÁCIÓÉRT KATTINTSON IDE!