BELTÉR olvassa el!

OWA álmennyezeti vitorlák – akusztika és design a legmagasabb szinten

OWA – Odenwald Faserplattenwerk GmbH Magyarországi képviselet
https://www.owa.de

Stílusos megjelenés és célzott akusztika: a Canto, a Curve és a Selecta modellek az OWA új generációs mennyezeti vitorlarendszerei. A különféle formai megjelenések lehetővé teszik szinte bármely térbeli forgatókönyv megvalósítását, fokozva a Lega, Para, Vela klasszikusok által kínált lehetőségeket.

A vitorlák kiemelkedő jellemzője a kiváló teljesítmény és a rugalmas elhelyezési lehetőségek kombinációja.  A rendszereknek köszönhetően még korlátozot költségvetés mellett sem kell lemondanunk a helyiségek akusztikai optimalizálásáról.

Mindegyik termékcsalád különböző típusokat kínál a teljesítményigényeknek és különböző árszinteknek megfelelően. Mindegyik modellből van kétféle aszerint, hogy új építéshez vagy meglévő ingatlan értékének növelése érdekében kell-e beépítenünk azokat.

Canto

A Canto álmennyezeti vitorlák 1024 x 1024 mm-es nagy méretű klasszikus négyszögletes formában mutatkoznak. Az üvegfátyollal kasírozott felületű lapok 40 mm-es vastagságukkal αw = 0,85-ös hangelnyelési értékkel bírnak.

A Canto álmennyezeti vitorlák látszó oldala kellemes természetes fehér, felülete a már sokszorosan bizonyított Sinfonia lapéval azonos, ezáltal bármely helyiségben kiválóan párosíthatók például a látszó betonfelületekkel. Sima felületükkel nem dominánsak, harmonikusan igazodnak környezetükhöz.

Mennyezeti dübelekből, 1,50 m hosszú drótkötelekből és karabinerekből álló függesztési rendszerük segítségével az individuális elhelyezés kiváló minőségben megvalósítható.

Akár egy monolit födém alatti tárgyalóhely akusztikai optimalizálásához, akár zárt álmennyezeti formációban alkalmazzuk, mindenképpen igazi klasszikussal állunk szemben!

Curve

A játékos formák kedvelőinek javasoltak a Curve 1 és 2 álmennyezeti vitorlák. Kettejük közül a Curve 1 a terjedelmesebb, négyszögletes, de konvex oldalakkal, és 1200 x 1100 mm-es méretekkel. A Curve 2 ezzel szemben konkáv ívelésű és 1100 x 900 mm-es méretű. Mindkét modell önálló álmennyezeti vitorlaként is funkcionál. Kombinált alkalmazásuk esetén a tudatos szemlélő felismeri kettejük egyértelmű rokonságát. A két elem kiválóan kiegészíti egymást, akár kisebb szigetekként, akár nagyobb felületekként felfüggesztve is. Mindketten magas hangelnyeléssel rendelkeznek, αw = 0,90 hangelnyelési fokozatukkal A-kategóriás hangelnyelők.

További súlybeli előny: üveggyapot alapanyaguknak köszönhetően az álmennyezeti vitorlák között könnyű súlyúnak számítanak (Curve1: 5 kg, Curve2: 4 kg).

A költségkímélő fehér kivitel mellett lehetőség van többféle színből is választani, ezzel is igazodva a belsőépítészeti harmóniához. A látszó élek felületi bevonásával mindegyik Canto elem önálló egységet alkot. Egyenként is felhasználhatók, de esztétikus, szép formájú csoportok is alkothatók belőlük.

Selecta

Szeretne jó akusztikai tulajdonságokat bevinni a munkahelyi légkörbe? Akkor válassza a Selectát, a lágy üveggyapot alapanyagú, A-kategóriás hangelnyelő álmennyezeti lapot (αw = 1,00 hangelnyelési érték). Hat markáns, fehér felületű alapforma választható és kombinálható. A különböző méretekben kínált üvegfátyol kasírozású ásványlapokat drótkötél függesztésekkel erősítik a födémhez, így számos lehetőség nyílik a kreatív akusztikai megoldásokra.


TOVÁBBI INFORMÁCIÓÉRT KATTINTSON IDE!