ÉPÜLETVILLAMOSSÁG | ÉPÜLETAUTOMATIKA | TELEKOMMUNIKÁCIÓ olvassa el!

Új T1+T2 típusú túlfeszültség-védelmi eszköz az OBO-tól

OBO Bettermann Kft.
www.obo.hu

Nemrégiben jelent meg az OBO új, MCF Compact névre keresztelt T1+T2 típusú túlfeszültség-védelmi eszköze. Az MCF Compact annak a grafitelektródás szikraköznek a továbbfejlesztett változatára építkezik, amely az elmúlt években már az MC sorozatjelű túlfeszültség-védelmi eszközökben bizonyított.

T1+T2 típusú túlfeszültség-védelmi eszköz

Ez az egyedülálló, szabadalmaztatott technológia nemcsak azt biztosítja, hogy a szikraköznek nagy, 25 kA/pólus villámáram-levezetőképesség mellett mindössze 1,5 kV legyen a védelmi feszültség-szintje, hanem egyúttal gondoskodik a kiváló, 50 kAeff zárlati áram megszakítóképességről is.

A túlfeszültség-védelmi eszköz alapkivitelben rendelkezik szivárgóáram-mentes optikai állapotjelzővel és távjelző kontaktussal is, így üzemkészsége szemrevételezéssel vagy távfelügyelettel is ellenőrizhető. E paraméterek révén az MCF Compact kielégíti az MSZ EN 62305 és az MSZ HD 60364 valamennyi vonatkozó követelményét, és a háromfázisú rendszerek védelmét nagy üzembiztonsággal képes ellátni, legyen szó akár ipari, akár információtechnológiai, akár pedig lakossági alkalmazásokról.

Az új túlfeszültség-védelmi eszköz tervezésénél az is lényeges szempontként jelent meg, hogy a védelem kialakítása a lehető legkisebb helyet vegye igénybe az elosztókban. Ennek eredményeképp mind a TN-C, mind pedig a TN-S hálózat védelmére alkalmazható SPD szélessége 105 mm (6 egység), amellyel akár 25%-os helymegtakarítás is elérhető. A készülék oldalán feltüntetett legfontosabb műszaki paramétereket QR-kód egészíti ki, hogy a felhasználók a részletes műszaki adatokhoz valamint a beépítési útmutatóhoz is könnyen és gyorsan hozzáférhessenek.

Az MCF Compact kereskedelmi forgalomban kapható.


TOVÁBBI INFORMÁCIÓÉRT KATTINTSON IDE!