ÉPÍTÉSKIVITELEZÉS olvassa el!

Felületszilárdítás és nedvességzárás gyorsan?

Murexin Kft.
www.murexin.hu

Manapság az építkezéseknek olyan gyors ütemben kell haladniuk, hogy a megbízható, előírásoknak megfelelő maradéknedvesség-tartalmat nem minden esetben tudják kivárni a kivitelezők. A Murexin kínálatában van megoldás erre a feladatra.

 • MS-X 1 Alapfelület megerősítő alapozó: Száradási idő: kb. 1 óra
 • MS-X 3 Nedvességzáró alapozó: Száradási idő: kb. 3 óra után
 • DX 9 Speciális alapozó: Száradási idő: kb. 30 perc

Kb. 4,5 óra után lehet felhordani a Murexin Lewell Aljzatkiegyenlítő család anyagát, melyre burkolattól függően kerámia- vagy melegburkolat kerülhet. Természetesen ha ragasztott parketta kerül közvetlenül, kiegyenlítés nélkül a felületre, akkor ez az időtartam már csak 4 órára rövidül!

Alapozó és párazáró egyben!

Felületszilárdítás és nedvességzárás gyorsan?Az egykomponensű Murexin MS-X 3 Nedvességzáró alapozó hengerelhető vagy glettvassal felhordható alapozó, amely egyszerre alapozóként és párazáróként működik, és ezzel értékes időt spórol a kivitelezés során.

Napjainkban a nedvességzárást többnyire epoxigyanta bázisú vagy poliuretán termékekkel végzik, két külön munkafolyamatban, hosszabb várakozási időket betartva. Ahhoz, hogy az építkezés gyorsasága és a környezetvédelem ne zárja ki egymást, használja a Murexin MS-X 3 Nedvességzáró alapozót! Az innovatív receptúra a modern MSP-technológián alapul: oldószermentes, felszívódóképes összetevőktől mentes és nagyon emissziószegény EC 1PLUSR.

Az MS-X 3 Nedvességzáró alapozó a normál, az erősen szívó, valamint a nem szívó alapfelületek – mint pl. kerámia – alapozására is használható. Alkalmazható továbbá problémás alapfelületekre, mint porló esztrichek. Ebben az esetben felületmegerősítésre is használható.

Beton alapfelületeken egy rétegben speciális hengerrel keresztirányban (száradási idő nélkül) felhordva 4,5 CM%-ig képes a kapilláris maradék nedvesség lezárására. A henger speciális tulajdonsága lehetővé teszi, hogy mindezt egy munkamenetben oldjuk meg, köztes száradási idők nélkül. A felhordás után kb. 3 óra száradást követően Murexin MSP vagy PU ragasztóanyagokkal átdolgozható.

Felületszilárdítás és nedvességzárás gyorsan?Murexin MS-X 3 Nedvességzáró alapozó

 • gyors száradás
 • párazárásra alkalmas
 • porló esztrichek felületmegerősítésére
 • szívó és nem szívó alapfelületekre
 • hengerelhető is
 • környezetbarát
 • nagyon emissziószegény EC1PLUSR

Részletes technikai adatok

Szilánbázisú, víz- és oldószermentes, hengerelhető és glettvassal felhordható speciális alapozó és párazáró. Nem tartalmaz felszívódóképes összetevőket és nem okoz káros kölcsönhatást a Murexin ragasztóanyagokkal. Normál, erősen szívó-, nem szívó alapfelületekre, valamint porló esztrichek alapozásához Murexin PU és MSP ragasztók felhordása előtt. Maradék nedvességtartalom lezárására cementesztrichnél és betonnál. Aljzatkiegyenlítők és csemperagasztók esetén Murexin DX 9 Speciális tapadóhíd használata szükséges.Cementesztrichnél és betonnál padlófűtés nélkül max. 4,5 CM%-ig. Cementesztrichnél és betonnnál padlófűtéssel (szabványos felfűtési folyamat után) max. 3 CM%-ig. Száradási idő kb. 3-4 óra

Anyagszükséglet

 • Alapozóként: (alapfelülettől függően) kb. 100-150 g/m² rövidszőrű hengerrel, simítólemezzel kb. 100 g/m²
 • Párazáráshoz cementesztrichnél vagy betonnál 4,5 CM%-ig (megfelel betonnál = 6 tömeg%): kb. 300-350 g/m² speciális TKB fogazattal keresztirányban felhordva (két réteg egy munkafolyamatban), alternatívaként speciális hengerrel keresztirányban.

Murexin MS-X 1 Alapfelület megerősítő alapozó

Felületszilárdítás és nedvességzárás gyorsan?Az építkezések során gyakran tapasztalhatjuk, hogy az előző szakipar által elkészített alapfelület nem megfelelő szilárdságú. Ha ezt a burkolási munkafolyamatok megkezdése előtt nem veszünk figyelembe, akkor nagy problémát tud okozni. Gondoljunk csak az alapfelület felső rétegével együtt elvállt aljzatkiegyenlítőre és újbóli felhordására, valamint az ezzel járó további munkálatokra, anyagokra és időveszteségekre!

A Murexin MS-X 1 Alapfelület megerősítő alapozó hengerelhető alapozó, mely a gyenge, labilis, kisebb szilárdsággal rendelkező ásványi alapfelületeket erősíti meg, hogy az értékes időnket a később felmerülő bosszúságoktól megkímélje. Az innovatív receptúra a modern MSP-technológián alapul: oldószermentes, felszívódóképes összetevőktől mentes és nagyon emissziószegény.

 • Felületszilárdítás és nedvességzárás gyorsan?alacsony viszkozitású
 • mélyreható
 • egykomponensű
 • egyszerű feldolgozású

Részletes technikai adatok

Szilán bázisú, hengerelhető, alacsony viszkozitású speciális alapozó a gyenge, labilis, kisebb szilárdsággal rendelkező ásványi alapfelületek, mint például cement- és kalcium-szulfát esztrichek, valamint beton megerősítésére. Nem tartalmaz felszívódóképes összetevőket. Murexin aljzatkiegyenlítő és a csemperagasztó alkalmazása előtt DX 9 Speciális tapadóhíddal kell alapozni. Csak Murexin MSP- és a PU ragasztóval lehet átdolgozni. A cementesztrichek és beton maradék nedvességtartalmának lezárására még egy réteg MS-X 3 Nedvességzáró alapozót kell felhordani. Járható- és átdolgozható kb. 1– 2 óra múlva

Anyagszükséglet

kb. 200 – 700 g/m² az alapfelület minőségétől függően

Murexin. Ami tart. Több, mint 25 éve Magyarországon.


TOVÁBBI INFORMÁCIÓÉRT KATTINTSON IDE!