HŐSZIGETELÉS olvassa el!

Heraklith C lapok sokoldalú alkalmazása hangcsillapításra

Knauf Insulation Kft.
http://www.knaufinsulation.hu

A Győri Sportuszoda 2014-ben épült, és ebben a létesítményben akusztikai hangcsillapításhoz Heraklith C lapokat alkalmaztak. A termék sokoldalúságát mutatja, hogy mind extrém klimatikus viszonyoknak (állandó magas relatív páratartalom és hőmérséklet), mind esztétikai szempontoknak (tálcaként függesztett álmennyezetben) megfelelnek, akár natúr, akár festett változatban.

2016-ban a Győri Richter János Zeneiskolából kértek műszaki megoldást zajcsillapításra az egyik gyakorlóteremben. A direkt rögzítéssel elhelyezett Heraklith C lap azt eredményezte, hogy teljesen megváltozott a terem akusztikája a lapok hatására, a tanárok és diákok teljes megelégedésére.

2018-ban ismét szükségessé vált egy másik terem „átalakítása” a hangok, rezgések kordában tartására. Ez az átalakítás is Heraklith C lapok alkalmazásával valósult meg. A lapok élképzése és színre fújása a kivitelező telephelyén történt meg, a helyszínen csak a szerelés maradt hátra. A lapok hátoldalára 50 mm-es szálas üveggyapot került, kasírozással, ami tovább javította a hangelnyelést. A lapokat a szárazépítésben használt válaszfalrendszer profiljaira rögzítették, és véletlenszerű elrendezésben kerültek fel az oldalfalakra. A lapok megdöntésével még nagyobb hatásfokot lehetett volna elérni, de idő ez hiányában sajnos nem vált valóra.


TOVÁBBI INFORMÁCIÓÉRT KATTINTSON IDE!