FŰTÉS | MELEGVÍZ | KLÍMA | SZELLŐZÉS HŐSZIGETELÉS TŰZVÉDELEM

Padlók és födémek szigetelései – Rockwool Hungary Kft.

Rockwool Hungary Kft.
https://www.rockwool.hu

Padlók és födémek szigetelései

Padlószigetelésnél elsősorban a lépészaj csökkentése a cél, ezért olyan hangszigeteléssel egészítjük ki az aljzatot, melyek a hangfrekvenciák széles skáláját képesek elnyelni. A fűtetlen és fűtött terek közötti padlóknál, födémeknél nem a  hangszigetelés az elsődleges feladat, hanem a hideg oldal felől elhelyezett hőszigetelés.

A belső szintközi födémeknél, melyek fűtött tereket választanak el, a hangszigetelés, kiemelten a lépészajszigetelés a fő feladat. Erre a célra a Steprock szigetelőlapokból és az RST szegélylapokból kiváló megoldást készíthetünk. Ezen belül meg kell, hogy különböztessük a nedves (betonesztrich) technológiával készített padlót, illetve a száraz (OSB, gipszrost laptechnológiájú padlót. A nedves technológiához a Steprock ND szigetelőlemezt, a száraz padlóhoz a Steprock HD szigetelőlapot javasoljuk.

A fűtetlen és fűtött terek közötti padlóknál, födémeknél nem a  hangszigetelés az elsődleges feladat, hanem a hideg oldal felől elhelyezett megfelelő vastagságú hőszigetelés. Erre a feladatra a fűtetlen helyiség funkciója szerint több megoldás is elérhető. Megoldást nyújt a garázsfödémek esetén szép, egységes fehér felületet biztosító Ceilingrock szigetelő lap.


TOVÁBBI INFORMÁCIÓÉRT KATTINTSON IDE!