BELTÉR olvassa el!

Expandált fém álmennyezet a Vasas kézilabdacsarnokban

A budapesti Vasas kézilabdacsarnok építésekor a megrendelő az Integra fém álmennyezet családból a Hook-on Corridor, rejtett bordás, expandált – azaz terpesztett lemez – álmennyezetet választotta.

Az álmennyezet nagy előnye nagy fokú áttörtsége, ami lehetővé teszi a gépészeti eszközök elrejtését, azaz ezen eszközöket nem kell az álmennyezet felületébe integrálni. Ezen felül a Hook-on Corridor függesztési rendszerű tartószerkezeti kialakítás lehetővé teszi, hogy az álmennyezeti lapok egymástól függetlenül könnyen bonthatóak legyenek, akár 100%-ban is, az álmennyezet feletti tér esetleges hozzáférhetősége céljából.

A függesztés rendszer kialakítását az alábbi ábra jól szemlélteti

Ahogy látható, az elsődleges L alakú főtartókra kerülnek a Hook-on profilok, csavarozva, mely főtartót menetes szárakkal függesztik a födémhez. A Hook-on Corridor kialakítás lehetővé teszi, hogy a panelek között tetszőleges nyitott felületet biztosítsunk a sáv lámpák elhelyezésére, ahogyan a Vasas kézilabda csarnokban is történt. Így teljes mértékben függetleníthetjük a lámpatestet is az álmennyezeti panelektől, nem kell a felületükbe integrálni, vágni.

A nagy fokú áttörtségnek köszönhetően a lámpatestek akár az álmennyezeti lapok fölé is kerülhettek volna, de itt kifejezett megrendelői igény volt a megjelenésük. Az alábbi fotó szemlélteti az álmennyezet és a beépített világítás megjelenését.

Az expandált, azaz terpesztett lemez álmennyezeti lapokat egyedi méretben gyártják, az adott projektre igazítva, ahogyan ennél a munkánál is történt. Természetesen fontos, hogy az egyedi méretekkel egységesítsék a megjelenést, miáltal modern, letisztult teret kapunk.


TOVÁBBI INFORMÁCIÓÉRT KATTINTSON IDE!