BIZTONSÁG

Beléptető rendszer – CIVIL Rendszertechnika és Távfelügyelet Kft.

CIVIL Rendszertechnika és Távfelügyelet Kft.
https://www.civil.hu

Beléptető rendszer

Ma már kulcsok helyett beléptetőkártyák állnak a rendelkezésünkre, hogy beléphessünk az engedélyezett területre. Azt gondolhatnánk, hogy a beléptetőrendszer csak a kártya és a kártyaolvasó – színfalak mögött azonban rendszerek sokasága dolgozik azon, hogy a megfelelő személyek a megfelelő helyre léphessenek.

A beléptető rendszerek feladata, hogy meggátolják illetéktelenek belépését a védeni kívánt területre.

Beléptetőrendszer-típusok:

  • kaputelefonok – beltéri és kültéri használatra egyaránt alkalmas eszközök, melyek az azonosítást követően ajtónyitási lehetőséggel rendelkeznek;
  • elektronikusan vezérelhető sorompók – gyárak, ipari területek számára, ahol a járművek azonosítása, ki- és beengedése szükséges;
  • kapumozgató eszközök – nagyobb teher- és gépjárműforgalmú objektumok részére, ahol fontos a kapu adta plusz behatolásvédelmi eszköz.

A kiépített rendszerek a be- és kilépésen kívül az igényeknek és a biztonsági kockázatnak megfelelően számos egyéb funkcióval is kiegészíthetők. Az azonosítás történhet kártyaolvasóval vagy igény szerint összeköthető munkaidő-nyilvántartással.

A kiépített rendszerek mindegyikével nyomon követhetők az épületbe történő ki- és belépések, amelyek értékes információval szolgálhatnak egy esetleges esemény, mint például eszközeltulajdonítás felderítése során. A rendszer segítségével felderíthető, hogy éppen ki tartózkodott ott és akkor, amikor egy adott eset történt.

Mire képes egy beléptetőrendszer?

  • biztonságos környezet megteremtése munkavállalóknak, látogatóknak és a vállalkozóknak;
  • az épületben tartózkodók azonosítása;
  • magas biztonsági fokozattal járó helyiségek védelme.

Hová szükséges beléptetőrendszer?

Nem csak a bejárathoz, hanem minden olyan helyiséghez, ahol drága eszközök, biztonsági berendezések tárolása történik, vagy érzékeny egészségügyi és pénzügyi adatok kezelése zajlik.