ÉPÜLETVILLAMOSSÁG | ÉPÜLETAUTOMATIKA | TELEKOMMUNIKÁCIÓ olvassa el!

Építészek számára kínál megoldásokat az OBO új útmutatója

OBO Bettermann Kft.
www.obo.hu

„Padló, mennyezet, fal” címmel jelent meg nemrégiben az OBO Bettermann új kiadványa, mely építészek számára foglalja össze a legfontosabb tudnivalókat a helyiségek erősáramú és adatátviteli energiaellátásáról.

Építészek számára kínál megoldásokat az OBO új útmutatójaA klasszikus villamos szerelési anyagok „tipikus” és jól ismert termékei (például a Quick rögzítőbilincs vagy a különböző dübelek, amelyek nagyban hozzájárultak az OBO Bettermann növekedéséhez) mellett az OBO olyan termékeket is gyárt, amelyek jelentős segítséget nyújthatnak az építészek számára is tervezői munkájuk során. A megközelítőleg 50 oldalas kiadványban többek között esztrich-hel színelő vagy esztrichbe ágyazott padló alatti rendszerekkel, az irodaházakban sokoldalúan alkalmazható médiaoszlopokkal vagy a falra szerelhető szerelvénybeépítő csatornákkal kapcsolatos információk is megtalálhatóak.

Az útmutató tartalmának és felépítésének köszönhetően könnyen áttekinthető. A termékekkel és a rendszerekkel kapcsolatos megoldások – például a padlódobozok, médiaoszlopok vagy a kábeltálcák – alkalmazási területük szerint, padlóból, mennyezetből vagy falból történő kivezetés alapján csoportosíthatók. A kiadványban mindegyik megoldáshoz tartozik egy ún. “Kiválasztási segédlet” is, ahol a grafikai ábrázolásokon keresztül megismerhetőek az adott termékek alaptípusai és változatai, illetve a legfontosabb kérdésekre – mint például a terhelhetőség, hangátvitel, elhelyezés vagy rögzítés stb. – is választ kaphatunk.

További érdekesség az új útmutatóval kapcsolatban, hogy a kiadvány nemrégiben Németországban a bba (Bau, Beratung, Architektur) építészeti szaklap elismerését is kivívta. A bba által meghirdetett „Tervezői kommunikáció” („Planer-Kommunikation”) versenyen ugyanis az építészekből, grafikusokból és a szaklap szerkesztőségének munkatársaiból álló zsűri az OBO kiadványát a 2. hellyel jutalmazta.

Építészek számára kínál megoldásokat az OBO új útmutatója

Az útmutató letölthető az alábbi oldalról: https://obo.hu/media/Padlo-mennyezet-fal_HU.pdf


TOVÁBBI INFORMÁCIÓÉRT KATTINTSON IDE!