BIZTONSÁG

EVAK rendszer – CIVIL Rendszertechnika és Távfelügyelet Kft.

CIVIL Rendszertechnika és Távfelügyelet Kft.
https://www.civil.hu

EVAK rendszer

A hangosító rendszerek elsődleges feladata az épület kiürítése vészhelyzet esetén. Egy ilyen helyzetben létfontosságú, hogy az épületben rekedt embereket érthető és tiszta utasításokkal segítsék, ezek hiánya ugyanis könnyen pánikhoz vezethet. Az EVAK rendszerekkel lehetőség van szelektív kiürítésre is, amely során kisebb területekre jut el az információ.

A hangrendszer alkalmazási területei

  • Vészhangosítás: épület teljes vagy részleges kiürítése vészhelyzetben
  • Információszolgáltatás: pályaudvarokon utastájékoztatás céljából, bevásárlóközpontokban reklámok közlésére
  • Háttérzene szolgáltatása: bevásárlóközpontok, szállodák esetében
  • Segélyhívó rendszerek: a segélyhívó rendszerek kiépítésével folyamatosan biztonságban tudhatják a beteg vagy mozgásukban korlátozott embereket
  • Lift-segélyhívó: A liftben rekedt utasok kimenekítésének bejelentése a felvonókban elhelyezett segélyhívón keresztül megoldott. Ezek megléte a 2004 után épült felvonókban kötelező. A lift-segélyhívók szünetmentes tápegységgel ellátott, nyomógombos berendezések, melyek egy esemény során a gomb megnyomásával kapcsolatot létesítenek a központtal, így rövid időn belül érkezik a segítség. Vandálbiztosak, esztétikusak, használatuk egyszerű, a hatóságok által engedélyezettek. Alkalmazásuk kórházak, irodaházak, társasházak és közintézmények felvonóiban ajánlott.
  • Nővérhívó és mozgássérült-segélyhívó: A CIVIL Rendszertechnika és Távfelügyelet Kft. komoly tapasztalattal rendelkezik nővérhívó rendszerek és mozgássérült illemhelyek segélyhívóinak tervezésében és kivitelezésében. A kórházak egyik elengedhetetlen eszköze a betegek kényelmét és biztonságát elősegítő, beépített nővérhívó. Szállodák mozgássérült szobáiba és a mozgássérült illemhelyekre jogszabály írja elő a működőképes, esztétikus segélyhívó rendszer telepítését.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓÉRT KATTINTSON IDE!