BIZTONSÁG

Oltásvezérlő és oltórendszer- CIVIL Rendszertechnika és Távfelügyelet Kft.

CIVIL Rendszertechnika és Távfelügyelet Kft.
https://www.civil.hu

Oltásvezérlő és oltórendszer

A CIVIL Rendszertechnika és Távfelügyelet Kft. telepített oltórendszereivel lehetőség van a tűz automatikus felismerésére, jelzésére, és ezzel egyidejűleg a tűz oltása is automatikus megtörténik. A vállalat a ma elérhető összes rendszer kiépítését megvalósítja, legyen szó sprinkler, vízköddel vagy habbal oltó, esetleg gázzal oltó rendszerről. A tűzoltó rendszerek gyorsan, hatékonyan és automatikusan működnek egy tűzeset során, hogy a felmerülő kárt elkerüljük vagy minimálisra csökkentsük.

  • Sprinkler rendszerek: A sprinkler vagy vízzel oltó rendszer az egyik leghatékonyabb eszköz a tűz korai szakaszában történő megfékezésére. A rendszer személy- és környezetvédelmi szempontból is az egyik legalkalmasabb rendszer.
  • Gázzal oltó rendszerek: A gázzal oltó rendszerek kiépítése kifejezetten olyan helyekre javasolt, ahol a tárolt eszközök, felszerelések tűzvédelme kritikusan magas, így például múzeumok, dokumentumtárolók, szervertermek. A rendszer a természetben is előforduló gázok használatával, az oxigén kiszorításával fejti ki hatását, és a tűz érzékelését követően azonnal elindítja az oltási folyamatot.
  • Habbal oltó rendszerek: Habbal oltó rendszerek kiépítésére a vízzel nem oltható, fokozott tűz- és robbanásveszélyes helyeken van leginkább szükség. Ilyen helyeken a tűz rendkívül gyorsan terjed, nagy anyagi kárt és igen nagy mértékű környezetszennyezést okozva.
  • Vízköddel oltó rendszerek: A vízköddel oltó rendszer az oltóvizet finom permetként szórja az oltandó területre, így a cseppméret megsokszorozódik. A kisebb méretű vízcseppek nagyobb felületen, gyorsabban hűtenek, illetve a keletkező vízgőz megakadályozza a tűz oxigén-utánpótlását.
  • Automata tűzoltó eszközök: A CIVIL Rendszertechnika és Távfelügyelet egyedüli forgalmazója a japán fejlesztésű BONPET környezetbarát, automata tűzoltó eszköznek. Ez az egyszerű mobil tűzoltó eszköz ideális olyan helyekre, ahol a tűzoltóság nem ír elő tűzoltókészüléket vagy tűzoltó rendszert, így a kisebb légterű objektumok mellett tökéletes megoldás lehet lakásokba, családi házakba is.

    A BONPET tűzoltó készülék egy 600 cm3 térfogatú ampullába töltött oltófolyadék, amely körülbelül 8-10 légköbmétert, illetve nagyjából 2 méteres kör sugarú területet tud levédeni. A tűz keletkezése után a területre dobott eszköz tartalma eloltja és meggátolja a tűz további terjedését.


TOVÁBBI INFORMÁCIÓÉRT KATTINTSON IDE!