ÉPÍTÉSKIVITELEZÉS olvassa el!

Tovább növekszik a Leier Romániában

Leier Hungária Kft.
www.leier.hu

Tovább növekszik a Leier Romániában

A Leier csoport a Brikston SA 2018-as átvételét követően egy újabb nagy tégla-, tetőcserép- és áthidalógyártó céget vásárolt meg Romániában. A SICERAM SA felvásárlásával a Leier tovább bővítette tevékenységi körét Romániában és felzárkózott a román építőanyag-gyártók legfontosabb piaci résztvevőihez.

A SICERAM téglagyárat 1907-ben alapították, majd a rendszerváltozást követően 1995-ben magánkézbe került. Akkoriban számos magánszemély vásárolta meg a tulajdonrészeket, akik összeálltak, hogy a téglagyárat így tovább irányítsák és fejlesszék. Ennek fontos eleme volt, hogy a teljes cégvezetés is a tulajdonosi kör részévé vált. Az ezt követő évtizedek során sikerült nekik az üzem modernizálása és fejlesztése, úgyhogy azt manapság Románia legnagyobb téglagyártói között tartják nyilván. Ezen túlmenően az üzem Románia legnagyobb tetőcserépgyártójává vált és a termékportfólióját áthidalók gyártásával is bővítette. Így a SICERAM céget jelenleg a piac legmodernebb és legújabb technikai szinten működő tégla- és tetőcserépgyártójának lehet tekinteni, amely immár kereken 250 munkatársat foglalkoztat és az árbevétele a 2019-es évben elérte a mintegy 22,1 millió eurós nagyságrendet.

2020. január elején azután a Leier megvásárolhatta az üzemet, így a SICERAM a Leier csoport részévé vált, és a teljes beillesztése mielőbb meg fog történni. Maga a Leier csoport a 2019-es évben kereken 300 millió eurós árbevételt ért el és ezzel egy újabb rekordévet teljesített. A SICERAM cég megvásárlásával a Leier tovább halad az utóbbi évtizedeknek megfelelően a bővülés útján és egyértelműen jelzi, hogy a román piac a csoport számára fontos, ezzel a jövőben még intenzívebben kíván foglalkozni, még inkább ide összpontosít. A román piaci jelenlétét a jövőben tovább kívánja bővíteni. A SICERAM immár a Leier csoporttal közösen halad a siker útján, a hosszútávra biztosított jövőbe tekintve. Ezzel a lépéssel biztosított, hogy a SICERAM a jövőben is tovább fejlődhessen. A felvásárlással a Leier most már összesen kereken 2.700 munkatársat foglalkoztat és egyike a legfontosabb piaci résztvevőknek a közép- és kelet-európai építőanyagipar terén. A csoport 7 országban, több mint 40 telephelyen tevékeny. A legfontosabb üzletága az építőanyagok gyártása. Aktív továbbá a gépjármű-kereskedelem- és szerviz, az ingatlan-hasznosítás, valamint a fémmegmunkálás (gép- és formagyártás) területén.


TOVÁBBI INFORMÁCIÓÉRT KATTINTSON IDE!